Pritūpimai

Senoji mokykla: nelenkite kelių daugiau nei 90 laipsnių.

Naujoji taisyklė: nieko tokio lenkti daugiau.

Jei jau išmėginote naująsias „barre“ treniruotes, žinote, kad jų metu - begalinės pritūpimų iki pat grindų variacijos. Kodėl staiga taip populiaru žemi pritūpimai? Ekspertai apie tai ilgai diskutavo, bet pagaliau priėjo nuomonės, kad tai natūralus žmogaus judesys. Be to, tokiu būdu mažiau apkraunami keliai ir klubų sąnariai.

Atsispaudimai

Senoji mokykla: jei negalite daryti pilno atsispaudimo, remkitės keliais.

Naujoji taisyklė: keiskite kampą, ne pozą.

Visuomet darote „moteriškus“ atsispaudimus? Geresnių rezultatų pasieksite, jei visas kūnas pakils nuo grindų. Pilnas atsispaudimas, net tas, kurio kampas padaro judesį lengvesnį, kur kas efektyvesnis nei remiantis keliais.

Kadangi atsispaudimų esmė - dirbti su ištisu raumenų spektru, to negalima pasiekti remiantis keliais. Palengvinimui rankas atremkite į žemą suoliuką ir stenkitės išlaikyti kūną tiesų. Palaipsniui vis didinkite krūvį.

Atsilenkimai

Senoji mokykla: nereikia pilnų atsilenkimų.

Naujoji taisyklė: pilni atsilenkimai pajungia pilvo raumenis, kurie kitu atveju būtų mažiau treniruojami.

Treneriai jau seniai atsisakė pilnų atsilenkimų, tikindami, kad tam tikro kampo - visiškai gana, ir todėl pilvo raumenys nebuvo pakankamai treniruojami. Tačiau dabar profesionalai teigia, kad aukščiau yra geriau. Darant pilnus atsilenkimus, dirba didesnis pilvo raumenų procentas ir pasiekiama geresnių rezultatų.

Įtūpstai

Senoji mokykla: priekinis kelias visuomet turi būti virš kojų pirštų su kiekvienu įtūpstu.

Naujoji taisyklė: verčiau pasistenkite išlaikyti tiesią nugarą.

Ko gero, esate girdėję tą „neleiskite keliui judėti už pirštų“. Tačiau kai kurie ekspertai teigia, kad tame iš tikro nėra jokios magiškos naudos. Treneris Brad Schoenfeld, knygos „Sculpting Her Body Perfect“ autorius, teigia, kad kur kas svarbiau - susitelkti į tiesią laikyseną ir į patį įtūpsto gylį, o ne jaudintis, kur jūsų keliai.