Sunku rasti laiko seksui? „Visi mano draugai yra siaubingai užsiėmę“, - sako sekso ekspertė, knygos „Women’s Anatomy of Sexual Arousal: Secret Maps to Buried Pleasure“ autorė Sheri Winston.

Dažnai nutinka, kad darbas išsunkia visas jėgas, ir intymumas, kuris kadaise teikė daug malonumo, tampa antraeiliu dalyku (arba jo išvis nebelieka). Visgi tikrai verta pasistengti jį sugrąžinti, nes geras seksas teigiamai veikia sveikatą ir gyvenimo kokybę. Štai dažniausios nekokybiško sekso priežastys ir patarimai, kaip elgtis.

Santykių problemos

Viena pagrindinių priežasčių, kodėl žmonės teigia esantys per daug pavargę mylėtis, yra baimė spręsti tarpusavio santykių problemas. „Daug lengviau suburbėti, kad esi pavargęs, nei atsisėsti ir pasakyti, kad reikia pasikalbėti“, - sako S. Winston. Tarp emocijų, kurios kaltos dėl prasto sekso, gali būti pyktis ir pagieža. Išdrįskite kalbėti apie problemas ir atgaivinkite savo seksualinį gyvenimą.

Per daug TV

Po ilgos darbo dienos daugelis mūsų mėgsta atsipalaiduoti priešais televizorių. Snūduriuojame ant sofos iki vidurnakčio, nė nepastebėdami, kad vyras ar žmona jau seniai nuėjo miegoti be mūsų. S. Winston pataria anksti išjungti televizorių ir verčiau pasiglėbesčiuoti lovoje.

„Turėti televizorių miegamajame yra labai bloga mintis. Šis kambarys skirtas tik miegui ir seksui“, - sako ji. Į lovą taip pat nereikėtų neštis kompiuterio, mobiliojo telefono ir panašių daiktų.

Stresas

Per didelis užimtumas gali reikšti, kad esate per daug pavargęs net „pavargusiam“ seksui. Tačiau geras seksas yra toks svarbus jūsų ir partnerio gyvenimo kokybei, kad jis turėtų būti svarbesnis už, tarkime, savanoriavimą kokiame nors renginyje. „Paanalizuokite savo gyvenimą, - pataria S. Winston. – Kažko turėsite atsisakyti, bet neaukokite sekso.“

Spaudimas patenkinti partnerį

Jei retai ar beveik nesimylite, galbūt vengti miegamojo jus skatina spaudimas visuomet gerai pasirodyti. S. Winston pataria atsipalaiduoti.

„Nestresuokite. Apsikabinkite, pasimyluokite. Tikėtina, kad tai baigsis seksu, o jei ne, nieko tokio“, - pataria ji. Dėmesys ir švelnus fizinis kontaktas taip pat yra svarbios investicijos į jūsų laimę ir geresnį seksualinį gyvenimą.

Širdies sveikata

Seksualinį gyvenimą kartinantys erekcijos sutrikimai gali įspėti apie širdies ligą. Jei turite tokių problemų, pasikonsultuokite su kardiologu. „Žmonės, sergantys kongestiniu širdies nepakankamumu, jaučiasi pavargę, gali turėti seksualinių problemų“, - sako Ilinojaus universiteto urologijos skyriaus vadovas Craig Niederberger. Nuolatinis nuovargis gali būti įspėjimas, kad po kelerių metų jus ištiks pirmasis infarktas, todėl būtinai pasitikrinkite.

Hormonų sutrikimai

Jūsų lytinis gyvenimas gali smarkiai nukentėti ir sutrikus hormonams. „Mūsų libido labai didelės įtakos turi testosteronas, - sako C. Niederberger. – Todėl pirmiausiai būčiau linkęs kaltinti būtent jį.“ Jei neramu, kad sutriko hormonų veikla, o dėl to nukentėjo lovos reikalai, kreipkitės į urologą ar ginekologą. Tikėtina, kad užteks tik nesudėtingo gydymo, ir jūs vėl galėsite džiaugtis puikiu seksu.

Depresija

Jei esate per daug pavargęs užsiimti seksu bei kitais dalykais, kuriuos kažkada labai mėgote, gali būti, kad sergate depresija. Pasikonsultuokite su gydytoju, kaip pagerinti nuotaiką ir atgauti gyvenimo džiaugsmą. Depresija dažnai gydoma vaistais, bet kai kuriems žmonėms užtenka pakeisti gyvenimo būdą (išsimiegoti, sveikai maitintis, pradėti sportuoti).

Nuobodulys

Dėl prasto sekso gali būti kaltas ir nuobodulys. Vienas būdų atkurti seksualinę energiją ir atgaivinti seksualinį gyvenimą – rasti naują pomėgį, kad akys vėl imtų spindėti. Tad jei jūsų slapta aistra yra astronomija ar tailandietiška virtuvė, galbūt verta atidžiau patyrinėti šias sritis.

Per daug sporto

Sportas pagerina seksualinį gyvenimą, nes sportiški žmonės turi daugiau jėgų. S. Winston primena, kad mums visiems reikėtų mankštintis bent 30 min per dieną. Atletiški žmonės, žinoma, gali sportuoti ir daugiau. Tik nepersistenkite – sportas neturi išsunkti paskutinių jėgų; jų turi užtekti ir geram seksui!

Miego trūkumas

Tarp miego trūkumo ir prasto sekso egzistuoja glaudus ryšys. Tyrimas, kuriame dalyvavo 827 savanoriai, parodė, kad knarkiantys žmonės dažnai skundėsi prastesniu seksualiniu gyvenimu, nors jų seksualinė funkcija nebuvo sutrikusi. Išspręskite problemą ir pagerinkite savo intymų gyvenimą.

Lėtinio nuovargio sindromas

Jei jau kelis mėnesius jaučiatės pavargęs ir nepailsite net pamiegojęs, gali būti, kad kenčiate nuo lėtinio nuovargio sindromo. Ši būklė, kuri dažnai pablogėja į vakarą, trukdo ne tik dirbti ir džiaugtis gyvenimu, bet gali būti kalta ir dėl atšalusio seksualinio gyvenimo.

Pasikonsultuokite su gydytoju ir būkite lankstūs – mylėkitės tuomet, kai turite daugiausiai jėgų, kad ir ryte ar per pietus. Geru seksu galima mėgautis bet kur ir bet kada!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (322)