Pasak jo, surinkta svarbi informacija, tyrimą planuojama baigti per savaitę, o preliminarias išvadas turėti jau penktadienį.

„Kai baigsime tyrimą, tada pateiksime savo išvadas, šiuo metu dar laukiame papildomos informacijos raštu, todėl komentuoti šios informacijos negaliu, - sakė F. Dobrovolskis. - Visa informacija, kurią mes gavome, yra labai svarbi.“

Paklaustas, kodėl posėdyje nedalyvavo Bendrasis pagalbos centras (BPC), jis dėstė, jog BPC nėra pavaldus RRT, o tarnyba pirmiausiai siekia išsiaiškinti su jos prižiūrimais operatoriais.

„Mes jo (BPC - DELFI) nekvietėme, nes mūsų kompetencijos ribos yra susijusios tik su judriojo ryšio operatorių veikla, - paaiškino F. Dobrovolskis. - Į šitą posėdį mes kvietėme judriojo ryšio operatorius, nes norime išsiaiškinti, kaip jie laikosi susitarimų su BPC.“

RRT vadovas patikino, kad visi mobiliojo ryšio operatoriai yra sudarę sutartis su BPC. Jis priminė, kad pagal RRT patvirtintą aprašą, mobiliojo ryšio operatoriai turi BPC siųsti skambinančiojo buvimo vietos duomenis net ir tais atvejais, kai nėra galimybės nustatyti skambinančiojo telefono ryšio numerio.

„Tame apraše yra parašyta, kad BPC privalo pateikti RRT informaciją, jeigu operatorius nesilaiko sudarytos sutarties su BPC arba nesutinka jos pakeisti taip, kad BPC galėtų vykdyti savo funkcijas. Tokio kreipimosi į mus nebuvo, - vardijo F. Dobrovolskis. - BPC nesikreipė, kad jų sudarytos sutartys su operatoriais dėl informacijos gavimo iš operatorių yra nepakeičiamos taip, kad jie gautų visą informaciją, bet į mus BPC kreipėsi priešingai, siūlydama, kad mes priimtume sprendimą uždrausti operatoriams siųsti skambučius, jei telefone nėra SIM, mes šito atsisakėme (BPC siūlymo nepatenkino - DELFI) ir juos informavome.“

Pasak jo, jeigu informacija būtų gauta iš BPC, operatoriai būtų įpareigoti vykdyti jiems keliamus reikalavimus: pakeičiant sutartis ir imantis papildomų priemonių, tačiau kreipimasis buvo gautas iš vidaus reikalų ministro Dailiaus Barakausko šį pirmadienį.

Jis nekomentavo, ar posėdyje buvo kalbėta apie BPC ir operatorių techninę būklę.

„Mes planuojame baigti visą tyrimą po savaitės, tačiau šį penktadienį turėtume turėti preliminarias išvadas“, - sakė F. Dobrovolskis.

Pasak jo, BPC nebuvo kviestas ir dėl to, kad Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, kuriam pavaldus BPC, atlieka savo vidinį tyrimą.

Pagalbos neprisišaukė

Tyrimas yra pradėtas po vidaus reikalų ministro kreipimosi, kurio esmė, jog dėl nevykdomų teisės aktų reikalavimų nusikaltimo auka nesulaukė pagalbos. Pagrobta ir išprievartauta mergina prisiskambino į BPC, tačiau nepavyko nustatyti jos buvimo vietos ir mergina buvo rasta sudeginta automobilio bagažinėje.

DELFI primena, kad kraupus nusikaltimas įvyko šeštadienį. Tą pačią dieną buvo sulaikyti abu įtariamieji. Tyrimo metu nustatyta, kad Deividas Antanaitis ir Julius Jakubaitis važiavo pastarojo brolio neseniai įsigytu automobiliu, tad J. Jakubaičio brolis taip pat atsidūrė teisėsaugos akiratyje.

Pirmadienį D. Antanaitis ir J. Jakubaitis suimti trims mėnesiams. Bylos duomenimis, abu kaltę verčia vienas kitam ir tikinę, kad nusikaltimo neplanavo. Tiesiog po apsilankymo bare abu dar neišsiskyrė, gėrė brendį, rūkė žolę, o netrukus pasijuto alkani ir išvažiavo pirkti kebabų. Tuomet esą pamatę stotelėje paauglę pasiūlė ją pavežti.

Kitas įvykio aplinkybes pareigūnai dar tikslina.