Jei viengungiai vyrai patalynę pervelka vidutiniškai kas 3,1 mėnesio, tai vienišos moterys tai daro kas dvi su puse savaitės – 26 kartus per metus, rodo vienas tyrimas.

Didžiausios nevalos yra nuo 18 iki 25 metų. Daugiau kaip pusė jų tvirtino patalynę keičiantys maždaug kas tris mėnesius, rašo metro.co.uk.

Tiems žmonėms, kurie patalynę skalbia kas savaitę, dažniausiai būna nuo 35 iki 50 metų amžiaus.

Poros, gyvenančios kartu, patalynę keičia dažniau – vidutiniškai kas 2,3 savaitės.

Tačiau vyrai, regis, savo įpročių nekeičia ir apsigyvenę su moterimis: 81 proc. porų patalynės keitimo rūpesčiai gula ant moters pečių.

„Mus ganėtinai neramina kai kurių respondentų pamatinės higienos stoka“, - sakė šį tyrimą atlikusios įmonės „Ergoflex UK“ direktorius Jedas MacEwanas.

„Tokiose nešvariose paklodėse susidaro ideali aplinka dulkių erkutėms. Jos gali sukelti alergijos paūmėjimus, astmą, rinitą ir kitas fizines reakcijas“, - sakė jis.

Žmonės purvinos patalynės teigė nekeičiantys dėl įvairiausių priežasčių.

Daugiau kaip 20 proc. respondentų, keičiančių patalynę kas tris mėnesius, sakė, kad dažniau skalbti patalynę „nematantys reikalo“, o 19 proc. nurodė, kad tai jiems apskritai „nerūpi“.

Tačiau jiems vertėtų susirūpinti, nes 17 proc. viengungių pripažino, kad potencialiai partnerei pridusę jų patalai tikrai sukeltų pasibjaurėjimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (346)