Iki Seimo rudens sesijos, kuri prasidės rugsėjo 10 d., planuojama paskaičiuoti, kokią įtaką jos turi biudžetui.

„Konkretumas bus tuomet, kai prasidės Seimo rudens sesija, iki sesijos pradžios mes planuojame ruoštis. Reikia paskaičiuoti, kas gausis, jei panaikinsime mokestines lengvatas (NT pardavimui – DELFI), - DELFI sakė finansų viceministras Vytautas Galvonas. - Nėra duomenų, kiek kiekviena lengvata NT pardavimui turi įtakos biudžetui, mes norime pasižiūrėti, kaip pasikeis biudžeto pajamos jas panaikinus.“

Pasak jo, skaičius planuojama turėti rugsėjo pabaigoje.

„Galbūt lengvatos bus panaikintos, bet dabar negaliu pasakyti konkrečiai, nenoriu sukelti audros stiklinėje“, - dėstė V. Galvonas.

„Premjeras nėra nei už, nei prieš lengvatų panaikinimą, nes mano, kad pirmiausiai reikia išsiaiškinti, kokia būtų to nauda. Dabar jis yra davęs pavedimą Finansų ministerijai iki biudžeto pateikimo paskaičiuoti, ar apskritai tokias lengvatas reikėtų naikinti. Konkrečios pozicijos už ar prieš premjeras nėra priėmęs“, - DELFI sakė Algirdo Butkevičiaus atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Lietuvoje gyventojų pajamos už NT pardavimą yra apmokestinamos 15 proc. pajamų mokesčio tarifu, tačiau apskaičiuojant mokestį galioja ne viena lengvata.

Pavyzdžiui, pajamų mokesčiu neapmokestinamos papildomos pajamos, gautos iš gyvenamojo būsto pardavimo, jei šis turtas priklausė tam pačiam savininkui ne trumpiau nei 5-erius metus.

Taip pat neapmokestinamos pajamos iš gyvenamojo būsto pardavimo, jeigu jame pastaruosius 2 metus buvo deklaruota gyventojo gyvenamoji vieta arba deklaruota gyvenamoji vieta būste buvo trumpiau nei 2 metus, bet gautos pajamos per metus yra panaudojamos būsto įsigijimui ir ten yra deklaruojama gyvenamoji vieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (654)