Bet likus 300 metrų iki "dopo" finišo užsiliepsnojo "pavargęs" "Toyotos" motoras. Ar šiemet nepasikartos panaši situacija? Iš trijų kandidatų į pasaulio čempiono titulą liko tik vienas - Richardas Burnsas.

Jis po penktadieninio etapo užima antrą vietą, tuoj po Marcuso Grionholmo ("Peugeot"). Suomis prieš ralį pareiškė, kad Velse laimės R.Burnsas, kuris 2002 metais bus jo komandos kolega prancūzų komandoje. Tai būtų ketvirta iš eilės brito pergalė D.Britanijos ralyje ir pirmas pasaulio čempiono vardas.

Kol kas maža panika kilo šeštadienį ryte, kai uždarame parke nenorėjo užsivesti R.Burnso "Subaru". Šį kartą ekipažui pavyko pakeisti visas keturias žvakes ir į LKP "Subaru" atvyko laiku.

Pirmą ir antrą šeštadienio GR laimėjo 2000 metų pasaulio čempionas M.Grionholmas. R.Burnsas atsilieka per vieną minutę, per keliolika sekundžių nuo jo, trečioje vietoje kitas "pežukas" - Harri Rovanpera. Jis dar turi šansų aplenkti britą, bet ketvirtu važiuojantis C.Sainzas atsilieka per daug, kad bandyti nustumti R.Burnsą dar žemiau. O R.Burnsui pakanka užimti 4 vietą, kad tapti pasaulio čempionu.

Jis nebejaučia savo didžiausio varžovo iš Škotijos spaudimo. "Aš pilnai patenkintas savo greičiu" - sakė serviso zonoje R.Burnsas. Sportininkų šiandieną laukia dar du GR ir vienas "super-special" Velso sostinėje Cardiffe.