Ši žinia futbolo pasaulį pasiekė labai netikėtai. Nors ir Katalonijos ekipa neplanavo surengti šiandieninės spaudos konferencijos, tačiau greitai buvo paskelbta apie vyksiančią konferenciją, dėl kurios neįvyko vakarinė treniruotė.

Komandos prezidentas Sandro Rosselis visų futbolininkų akivaizdoje pareiškė, jog T. Vilanova gavo medikų rezultatus, po kurių paaiškėjo, jog treneris nebegali tęsti karjeros.

Taip pat S. Rosselis viešai pranešė, jog komanda jau artimiausiu metu ieškos naujo strategu, kuris galėtų pakeisti ispaną.

Verta paminėti, jog „blaugrana“ atšaukė draugiškos rungtynes su Gdansko „Lechia“, kurios turėjo įvykti liepos 20 dieną (šeštadienį).

Liga, lėmusi trenerio sprendimą

Dar tuomet, kai „Barcelona“ treniravo Josepas Guardiola, Tito nusprendė atlikti tonzilių operaciją. Nuo 2012 metų ispanas oficialiai tapo Ispanijos čempionų komandos vyriausiuoju treneriu ir tų pačių metų gruodį paaiškėjo, jog strategui diagnozuotas seilių liaukų vėžys.

Praėjusį sezoną 44 metų strategas ilgą laiką viešėjo JAV, kur jam buvo taikomas gydymas chemoterapija, o specialistą pavadavo Jordi Roura, tačiau sezonui artėjant į pabaigą treneris sugrįžo ir toliau perėmė „Barcos“ vairą.

Vis dėlto dar net neprasidėjus naujajam sezonui, Tito nusprendė daugiau laiko skirti gydymui, kuris šiuo metu yra ypač svarbus ir atsisveikino su trenerio darbu "Barcelona" ekipoje.

Galimi kandidatai, kurie kitą sezoną treniruos „Barcą“

Marcelo Bielsa: 57 metų strategas iš Argentinos, kuris jau praėjusią vasarą pretendavo užimti „Barcelona“ trenerio kėdę. M. Bielsa paskutinius tris sezonus praleido Bilbao mieste, kur treniravo „Athletic“ komandą. Šią vasarą argentinietis tapo laisvuoju agentu, todėl yra galimybių, jog būtent artėjantį sezoną „Barcą“ į pergales ves garsusis treneris.

Michaelis Laudrupas: Perspektyvus ir užsispyręs strategas, treniruojantis Anglijos „Swansea“ ekipą. M. Laudrupui „Barcelona“ žaidimo filosofija nėra svetima, nes buvęs futbolininkas rungtyniavo Katalonijos komandoje. Praėjusį sezoną treneris su „gulbių“ ekipa sugebėjo laimėti Anglijos taurę, o apie galimą išvykimą neužsiminė. Vis dėlto Barselonos pasiūlymas daną turėtų suvilioti.

Rubi: Joanas Francescas Ferreras Sicilia, o dažniausiai vadinamas paprasčiausiai „Rubi“. Praėjusį sezoną 43 metų specialistas treniravo antroje Ispanijos lygoje žaidžiančią „Girona“, tačiau birželį papildė „Barcelona“ trenerių štabą. Spauda iš karto trimitavo, jog jis yra pagrindinis pretendentas perimti katalonų ekipos vairą, nors S. Rosellis šios informacijos kol kas nepatvirtino.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)