Oro balionas nusileido Žvėryne, Lūšių gatvėje. Laimei, be nukentėjusiųjų. Anot DELFI skaitytojos, sužeistų nėra. O baliono pilotai meistriškai nutupdė jį nedidelėje pievutėje prie daugiabučio namo.

Balionas virš Vilniaus blaškėsi ilgai. Jis čia pakildavo į didelį aukštį, čia staigiai leisdavosi. Tiesa, turbūt dėl silpno vėjo, balionas į priekį beveik nejudėjo.

Simona DELFI teigė vaikštinėjusi po miestą, kai pasigirdo baliono ūžesys bei žmonių šauksmai. Pakėlusi galvą moteris pamatė tarp medžių laviruojantį balioną. Pasak jos, netrukus prisistatė balioną lydintis automobilis. Iš baliono nuleista virvė, kurią pasitelkus pavyko jį sklandžiai nutupdyti ant žemės.

„Iš baliono žmonės pabėgo labai greitai“, - prisiminė vilnietė.

Simonos teigimu, į vietą atvyko ir policijos bei medikų ekipažai, tačiau jų pagalbos, laimei, niekam neprireikė. Vilnietė neslėpė nustebusi, kad oro balionas be jokių incidentų laviravo tarp medžių ir namų.

„Matyt, labai patyręs oreivis“, - sakė DELFI skaitytoja.

A. Šumskas: tai nėra pagirtina, bet geriau negu leistis miške

DELFI žiniomis, oreiviai miesto teritorijoje leidosi pasibaigus dujoms. Oro baliono ekipažas laukė stipresnio vėjo, tačiau jis taip ir nepakilo. Miesto teritorijose oro balionams galima kilti, tačiau leistis draudžiama. Už šį priverstinį manevrą oreiviams gresia piniginė bauda.

Civilinės aviacijos administracijos (CAA)direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas DELFI teigė, jog priverstinį nusileidimą miesto teritorijoje įvykdę oreiviai baudos gali išvengti. Mat jų manervas atliktas dėl itin sudėtingų aplinkybių.

„Kai reikia rinktis tarp neaiškios baigties ir aiškios, galima diskutuoti: ar tai yra pažeidimas, ar ne. (...) Čia ne sąmoningas, ne planuotas tūpimas. Privertė aplinkybės. Visiškai balionas vietoje stovėjo, vėjo visiškai nebuvo. Jų kaltinti kol kas nelabai galėčiau. Jeigų būtų kaboję toliau, galėjo tekti į mišką leistis. Gal geriau į aikštelę su aiškiomis pasekmėmis, negu paskui priverstinai tūpti žymiai blogesnėmis sąlygomis“, - kalbėjo CAA direktoriaus pavaduotojas.

A. Šumsko teigimu, tai ne pirmas priverstinis oro baliono tūpimas sostinėje. „Leidosi Antakalnio žiede prieš kelerius metus. Irgi ne iš gero gyvenimo. Čia ne skatintina ir ne pagirtina. Tačiau reikia dar aiškintis, kuris variantas geresnis“, - teigė pašnekovas.

Pasak jo, priverstiniai oro balionų tūpimai dažniausiai vyksta būtent dėl tokių aplinkybių, kokios užgriuvo sekmadienį virš Vilniaus skridusius oreivius.

DELFI skaitytojas, prisistatęs kaip Vovieriukas, pasidalijo ne tik nuotraukomis, bet ir filmuota medžiaga.

Dėkojame DELFI skaitytojams už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (238)