4 porcijos

Produktai:

1 stiklinė bolivinės balandos arba rudųjų ryžių,
500 g moliūgų (supjaustyti kubeliais),
500 g kiaulienos išpjovos,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
4 svogūno laiškai,
4 prinokusios kriaušės,
3/4 šaukštelio kalendros,
3 šaukštai obuolių acto,
juodųjų maltų pipirų,
druskos.

Kaip gaminti:

1. Užvirinkite tris stiklines vandens, suberkite kruopas, moliūgo kubelius, įberkite druskos ir pamaišydami virkite 12 min., kol suminkštės moliūgas. Nupilkite vandens perteklių, uždenkite puodą dangčiu ir palikite pastovėti 10 min.

2. Svogūno laiškus susmulkinkite. Kriaušes supjaustykite į 8 dalis, išimkite sėkleles. Mėsą supjaustykite griežinėliais, padaužykite, įtrinkite druska ir pipirais. Apkepkite mėsą aliejuje, po 3 min. iš abiejų pusių, sudėkite gabalėlius į lėkštę ir apdenkite.

3. Toje pačioje keptuvėje apkepkite baltąsias svogūnų lukštų dalis, kriaušes, įberkite kalendros, įpilkite 1/4 stiklinės vandens. troškinkite 5 min., kad išgaruotų vanduo. Įpilkite acto ir patroškinkite dar 2 min.

4. Suberkite į kruopas smulkintus svogūno laiškus, supilkite likusį aliejų, kalendrą, įberkite druskos. Patiekite su kiauliena ir kriaušėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją