BBC informuoja, kad Gynybos ministerijos NSO tyrimų padalinys buvo uždarytas 2009 metų gruodį, nepaisant to, kad padaugėjo pranešimų apie NSO. Didžiosios Britanijos nacionalinis archyvas paviešino padalinio dokumentus nuo 2007 iki 2009 metų.

Tarp 25 dokumentų yra Karališkųjų oro pajėgų vadovybės pareigūno Carlo Mantello kreipimasis į tuometį gynybos ministrą Bobą Ainsworthą. 2009 metų lapkritį C. Mantellas gynybos ministrui rašė, kad ministerija turėtų smarkiai sumažinti NSO padalinio darbą. Anot pareigūno, per daugiau nei 50 darbo metų nė vienas pranešimas apie NSO neatskleidė jokių duomenų apie galimą nežemiškos gyvybės egzistavimą arba apie karinį pavojų Didžiajai Britanijai. C. Mantellas teigė, kad NSO padalinys neteikia jokios realios gynybinės naudos ir tik naudoja išteklius, kuriuos būtų galima skirti naudingesnėms sritims.

Dokumentai rodo, kad tais metais, kai buvo uždarytas NSO biuras, jo gaunamų pranešimų skaičius patrigubėjo. Pagal vieną iš versijų, pranešimų galėjo padaugėti, nes tapo populiaru per šventes į dangų leisti kiniškus žibintus.