Sodo lankytojai turės puikią galimybę fotografuoti ir fotografuotis tarp žiedų, dalyvauti seminaruose ir diskutuoti su Valstybinės augalininkystės tarnybos prie ŽŪM specialistais, menininkais, floristais, kurie patars augalų auginimo, ligų prevencijos, floristikos klausimais. Vyks augalų įvairovės seminarai, ekskursijos ir koncertai.

Tą pačią dieną ŠU Botanikos sode vyks ir Atvirų durų diena. Šiais metais Botanikos sodas lankytojus pasitinka ypač atsinaujinęs, įrengęs unikalias ir jau sužaliavusias Šiaurės Lietuvos ir Pietų Latvijos floros ekspozicijas bei lankytojams skirtą informacinį centrą. Atvirų durų dienoje dalyvaus Šiaulių miesto ir rajono įvairių sričių specialistai, kurie renginio dalyviams pasakos apie aktualias augalų nykimo ir invazyvumo problemas; čia taip pat lankysis Botanikos sodo partneriai iš Latvijos žemės ūkio universiteto, Joniškio žemės ūkio mokyklos, kitų Lietuvos institucijų.

Renginiuose yra kviečiami apsilankyti Šiaulių miesto, regiono ir visos Lietuvos gyventojai, ekskursijos iš mokyklų ir darželių.

Šiaulių universiteto Botanikos sodo atnaujinimui ir plėtrai bei čia vykdomiems moksliniams tyrimams finansinę paramą suteikia Europos Sąjungos fondai; šios paramos dėka sode yra kuriamos ir vystomos edukacinės, šviečiamosios programos šiauliečiams, šio regiono gyventojams bei svečiams.