4 porcijos
Produktai:
300 g pievagrybių (arba kelmučių, voveraičių),
3 pomidorai,
1 kukurūzo burbuolė,
1 aitrusis pipiras,
1 agurkas,
8 žaliosios alyvuogės,
1 svogūnas,
4 – 5 salotų lapai,
1 garstyčių šaukštelis,
1 šaukštas vynuogių acto,
aliejaus, druskos, cukraus.
Kaip gaminti:
1. Svogūną nulupkite, supjaustykite plonais pusžiedžiais. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepkite svogūnus.
2. Grybus nuplaukite, nusausinkite, suberkite į keptuvę su svogūnais ir kepkite, kol viskas iškeps. Grybus su svogūnais išimkite į dubenį ir palikite atvėsti.
3. Kukurūzus nupjaukite nuo burbuolės.
4. Puode užvirinkite nedidelį kiekį vandens, suberkite kukurūzų grudus ir išvirkite (prireiks 15 – 20 min.). Druskos neberkite. Vandenį nupilkite, kukurūzus palikite atvėsti.
5. Pipirą perpjaukite pusiau, išimkite sėkleles, supjaustykite šiaudeliais. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, agurką – pusinėmis riekelėmis arba šiaudeliais, alyvuoges – žiedeliais. Salotinėje sumaišykite visus komponentus.
6. Pasigaminkite padažą: sumaišykite aliejų, vynuogių actą ir garstyčias, įberkite druskos ir cukraus. Apliekite padažu mišrainę ir patiekite ant salotų lapų.
Skanaus!