Su oficialiu vizitu Lietuvoje viešinti pareigūnė pirmadienį susitiko su premjeru Algirdu Butkevičiumi. Po susitikimo ji BNS sakė, jog susitikime aptartos tolimesnio bendradarbiavimo perspektyvos.

"Mes dirbome su Lietuva nuo 1992 pereinamojo laikotarpio, taip pat integracijos į ES proceso metu. Nuo 2006 metų turėjome savo projektų biurą. Dabar ketiname baigti savo fizinį buvimą, įvertinti išmoktas pamokas ir diskutuojame apie naują partnerystės laikotarpį su Lietuva kaip vidutinių pajamų šalimi bei ES nare. Keitėmės požiūriais, kaip galėtume bendradarbiauti ateityje - naujos perspektyvos ir plečiamas mūsų bendradarbiavimas", - BNS sakė JT vadovo pavaduotoja.

Kalbėdama apie bendradarbiavimą ateityje, C.Sultanoglu pabrėžė Lietuvos socialinių reformų, įstojimo į ES patirtį, kuria ji galėtų pasidalinti su kitomis šalimis.

"Pirmiausia Lietuva turi milžinišką pereinamojo laikotarpio patirtį, taip pat įstojimo į ES patirtį. Tai nepaprastai vertinga toms suinteresuotoms šalims, kurios išgyvena tuos pačius procesus. Kartu tai vertinga platesnės ES integracijos procese. Galbūt žiūrint plačiau, Lietuva turi didžiulę patirtį įvairių socialinių reformų ir inovacijų srityje, Lietuvos žmogaus socialinės raidos srities pasiekimai yra nepaprasti", - kalbėjo pareigūnė.

C.Sultanoglu teigimu, iš Lietuvai pirmininkavimo ES Tarybai prioritetų JT pabrėžia regioninio bendradarbiavimo svarbą.

"Lietuvos išdėstyti prioritetai yra labai priimtini. Bet prioritetų rūšis, kurią matome regione, yra susikoncentravimas į darbus. Jei pažiūrėtume į tas šalis, kur turime programinių interesų, žinoma, pabrėžtume regioninį bendradarbiavimą, Lietuvos kaimynines šalis, kurios mums labai svarbios", - kalbėjo ji.

Antradienį JT vadovo pavaduotoja dalyvaus regioninėje konferencijoje "Socialinės inovacijos per naujas partnerystes", kurią rengia Jungtinių Tautų vystymo programa Lietuvoje kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Ši konferencija yra baigiamasis JTVP Lietuvoje renginys.

2000-2006 metais C.Sultanoglu vadovavo Jungtinių Tautų atstovybei Lietuvoje.