„Lesės“ nariai nuolat ieško naujų būdų surinkti lėšų, skirtų globojamų keturkojų gydymui bei išlaikymui. Šios paieškos paskatino įkurti elektroninę gyvūnų prekių parduotuvėlę, kurios pelnas yra skiriamas mažiesiems „Lesės“ globotiniams. Bet apie viską – iš pradžių.

Vilniuje, Kaune, Tauragėje ir Panevėžyje įsikūrę „Lesės“ filialai nuo savivaldybių finansuojamų gyvūnų prieglaudų skiriasi humaniška nežudymo politika – čia gyvūnai globojami tol, kol jiems randami šeimininkai. „Lesės“ nariai labai džiaugiasi, kad nuo įsikūrimo rado namus daugiau nei 3300 šunų ir kačių bei finansavo sterilizaciją maždaug 3000 gyvūnų. Nepaisant savanorių pastangų, beglobių, kuriems reikia „Lesės“ pagalbos, skaičius nemažėja. Siekis jais tinkamai pasirūpinti buvo vienas iš motyvų įkurti elektroninę gyvūnų prekių parduotuvę lesepirk.lt, kurios pelnas yra skiriamas beglobiams šunims ir katėms. Kaip pasakoja savanorė Indrė, būta ir kitų motyvų.

„Įkurti parduotuvėlę sugalvojome pernai, norėdami pasidalinti patirtimi, sukaupta auginant ir prižiūrint gyvūnus. Bene kiekvienas savanoris turi augintinių namie (dažnai ir ne po vieną), be to, prieglaudoje juos supa dešimtys globotinių, neretai turinčių įvairių sveikatos problemų. Žinome, kaip gali būti sunku parinkti tinkamą maistą, efektyvius maisto papildus, rasti prekių už gerą kainos ir kokybės santykį. Siekiame savo žinias pasiūlyti savo klientams, auginantiems šunis ar kates, o kartu ir padėti gyvūnams, kurie kol kas neturi mylinčių šeimininkų ir šiltų namų. Dėl šios priežasties visas parduotuvės pelnas skiriamas būtent mūsų mažiesiems globotiniams“, – pasakoja penktus metus „Lesėje“ savanoriaujanti Indrė. 

Citata
„Lesės“ nariai labai džiaugiasi, kad nuo įsikūrimo rado namus daugiau nei 3300 šunų ir kačių bei finansavo sterilizaciją maždaug 3000 gyvūnų.

Elektroninėje „Lesės“ parduotuvėlėje prekiaujama plačiu prekių, skirtų šunims ir katėms, asortimentu: sausu ir šlapiu maistu, priežiūros ir valymo priemonėmis, maisto papildais ir vitaminais, žaislais it draskyklėmis, antiparazitikais bei prekėmis naujagimiams šuniukams ir kačiukams, taip pat ir pačios „Lesės“ atributika. Savanorė Indrė išduoda, kad populiariausios yra maisto prekės – tiek konservai, tiek sausas maistas. „Nemažai nuperkama ir kačių bei šunų skanėstų, žaislų. Tai rodo, kad mūsų pirkėjai mėgsta savo augintinius palepinti“, – šypsosi parduotuvėlės reikalais besirūpinanti savanorė Indrė.

Taigi, kiekvienas, savo augintiniui iš „Lesės“ pirkdamas maistą, žaislus, priežiūros ir kitas priemones, prisideda prie to, kad šios gėrybės pasiektų ir prieglaudos gyvūnėlius. O neturintieji keturkojų draugų namuose gali išrinkti patikusią prekę ir ją padovanoti „Lesės“ globotiniams. Jei negalime jiems suteikti tikrų namų, gera žinoti, kad galime bent jau užtikrinti sočią ir saugią aplinką.