Todėl policija dar kartą nori atkreipti vairuotojų dėmesį ir priminti kelių eismo taisyklių reikalavimus, kad vairuotojas artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos privalo sulėtinti greitį arba sustoti prieš kelio ženklą „Pėsčiųjų perėja“, kad praleistų pėsčiąjį. O tuo atveju, jeigu prieš pėsčiųjų perėją sustojo transporto priemonė, ta pačia kryptimi važiuojantis vairuotojas privalo sustoti ir vėl pradėti važiuoti tik įsitikinęs, kad perėjoje nėra pėsčiojo, kuriam jis galėtų sukelti pavojų.

Todėl Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai susitinka su moksleiviais, kurių klasės draugai yra patekę į minėtas situacijas. Kartu su vaikais išanalizuoja įvykio aplinkybes ir priežastis, padeda vaikams pasirinkti saugiausią kelią į mokyklą.

Tokie susitikimai jau įvyko Juozo Grušo meno ir Veršvų vidurinėse mokyklose. Artimiausiu metu Kelių policijos pareigūnai planuoja aplankyti ir daugiau Kauno miesto vaikų ugdymo įstaigų ir kartu prisiminti pagrindinius Kelių eismo taisyklių reikalavimus, kurių privaloma laikytis, kad būtume saugūs kelyje.