Ingredientai tešlai:

0,5 kg kvietinių miltų
220g kepinių margarino ar sviesto
1 kiaušinis
2 v.š. grietinės
druska

Kiti ingredientai:

1 skardinė saldinto kondensuoto pieno
3-4 v.š. kokoso drožlių
pusė citrinos

Gaminimas:

Miltus persisjojame tiesiai į didelį dubenį. Beriame truputį druskos. Kambario temperatūros sviestą kubeliais sudedame į miltus ir rankomis jį įtriname į juos, kad neliktų didesnių gumulėlių. Dedame kiaušinį ir porą šaukštų grietinės.

Rankomis išminkome tešlą. Tešla iš pradžių atrodys labai kieta, bet vėliau išsiminkys. Minkome apie 10-15 minučių.

Paruoštą tešlą dedame į šaldymo kamerą ir šaldome apie 30-40 minučių,kad tešla būtų pakankamai kieta, kad ją būtų galima tarkuoti stambia tarka.

Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir ant jos vienu sluoksniu tarkuojame tešlą.

Į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, dedame tešlos trupinius ir kepame juos apie 5 minutes. Iškeptus sudedame į dubenį.

Į kepimo skardą vėl tarkuojame tešlą ir kepame trupinius. Tą patį kartojame keletą kartų, kol iškepame pakankamai trupinių.

Į dubenį su iškeptais trupiniais pilame kondensuotą pieną, sudedame kokoso drožles, įspaudžiame sultis iš pusės citrinos ir šaukštu gerai išmaišome.

Ant maistinės plėvelės sudedame paruošto pyrago masę, suformuojame stačiakampio formos pyragą ir suvyniojame. Pyragą reikia suslėgti - uždedame ant jo pjaustymo lentelę ir paslegiame sunkiu daiktu.

Geriausiai pyragą būtų įdėti į šaldytuvą ir laikyti ten visą naktį. Sustingusį pyragą supjaustome ir patiekiame.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Receptai, patiekalai ir jų gaminimo patarimai
kulinare.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)