Skyrė beveik 200 tūkst. litų

Darome viską, ką galime, kad paskatintume jaunus lenktynininkus tobulėti, bet mūsų misija nėra susijusi su pinigų dalinimu“, – per savo viešnagę Vilniuje sulaukęs klausimo apie finansinę pagalbą Lietuvos lenktynininkams, griežtai nukirto J. Todtas.

Vis dėlto FIA atsileido. Antradienį Vilniuje pristatyta nauja FIA instituto, Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) ir Lietuvos kartingo federacijos (LKF) organizuojama jaunųjų sportininkų meistriškumo ir saugaus lenktyniavimo programa, pavadinta Lietuvos kartingo akademija.

Programai FIA pasižadėjo per šiuos metus skirti iki 53 tūkst. eurų (per 180 tūkst. litų). Anot akademijos veiklą koordinuosiančio LASF žiedinių lenktynių komiteto pirmininko Dariaus Grinbergo, bendradarbiauti su FIA tikimasi trejus metus, o vėliau programą bus mėginama finansuoti iš savų lėšų.

Lietuvos kartingo akademija tapo pirmuoju tokio pobūdžio projektu Rytų Europoje, kurį parėmė FIA.

Augins visapusiškas asmenybes

Pasak LKF prezidento Ramūno Savicko, akademija bus tarsi mažųjų talentų kalvė, skirta užauginti kuo daugiau gabių jaunų lenktynininkų, kurie galėtų eiti tarptautinėse varžybose žibančių ar žibėjusių Jono Gelžinio, Simo Juodviršio ar Kazimiero Vasiliausko pėdomis.

Tuo tarpu LASF vadovas Gintaras Furmanavičius akcentuoja socialinį projekto aspektą.

„Nereikia svaigti, kad kažkada turėsime savo sportininką „Formulėje 1“. Pirmiausia mes auginsime sąmoningus ir atsakingus Lietuvos piliečius, o jei tarp jų atsiras koks deimančiukas, viršysime savo lūkesčius“, – dėstė LASF prezidentas.

Akademijoje galės dalyvauti 7-12 metų vaikai. Į vadinamąją Elito grupę LKF atrinks penkis lenktynininkus, kurie jau dalyvauja Lietuvos čempionatuose ir yra pasiekę gerų rezultatų. Dar 15 vietų akademijoje yra skirtos visiems norintiems – Lietuvos kartingo klubų, būrelių atstovams, ar tiesiog svajojantiems apie lenktynes ir greitį. Į šias vietas galės pretenduoti net ir niekuomet nelenktyniavę vaikai, laukiamos ir mergaitės.

Kovo 30 d. Vilniuje, Plytinės kartodrome vyksiančios atrankos metu bus kreipiamas dėmesys ne tik į vairavimo sugebėjimus. Ne mažiau svarbūs kriterijai – fizinis pasirengimas, komunikavimo įgūdžiai, sugebėjimas įsisavinti gautą informaciją.

Akademijoje vaikai taip pat bus mokomi ne tik lenktyniavimo subtilumų – vienodai akcentuojamas ir saugaus eismo propagavimas, tarpusavio bendravimo ugdymas, komandinis darbas, fizinis pasirengimas, teisinga mityba, sugebėjimas bendrauti su žiniasklaida ir rėmėjais.

Nemokamai – nuo kartingų iki pietų

Akademijos užsiėmimai vyks prieš kiekvieną Lietuvos kartingo čempionato etapą, kurių nuo gegužės iki rugsėjo numatyti šeši. Birželio pradžioje planuojama fizinio pasirengimo stovykla viename sostinės sporto klubų.

Teorinius ir praktinius užsiėmimus vaikams ves Didžiosios Britanijos „Porsche“ taurės lenktynininkas J. Gelžinis, Lietuvos kartingo čempionas Martynas Tankevičius, Lietuvos automobilių ir motociklų sporto teisėjų klubo prezidentas Gražvydas Smetonis, kiti automobilių sporto specialistai. Komunikacijos ir bendravimo įgūdžius padės stiprinti Lietuvos ryšių su visuomene agentūrų asociacijos tarybos pirmininkas Linas Kontrimas. Lenktynininkų fiziniu pasirengimu, mitybos reguliavimu rūpinsis treneris Karolis Šarkauskas.

Lietuvos kartingo akademija pasirūpins ne tik vaikų edukacija. Sportininkams ženkliai sumažės ir finansinė našta. Visi jie bus aprūpinti specialiais lenktyniniais kombinezonais, treniruočių dienų metu galės naudotis poilsio paviljonu, kuriame ir nemokamai pietaus. Neturintys savo kartingų, galės nemokamai treniruotis su akademijos technika, kurią aptarnaus kvalifikuoti mechanikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)