Ir kuo tokiu atveju gali virsti moteris, prabėgus keliems nėštumo mėnesiams?! Ir kaip reaguotų vyras, išvydęs, kad jūsų kojos apžėlė ne ką mažiau negu jo paties?! Ar tikrai verta gąsdinti žmones, klausant mamų ir močiučių patarimų? Juo labiau kad yra depiliacijos būdų, tinkančių nėščiosioms.

Nėštumo metu kūno plaukai auga sparčiau – tai susiję su hormonų pokyčiais organizme. Plaukų augimo greitis taip pat siejamas su būsimo vaikelio lytimi: jeigu laukiatės berniuko, plaukelius šalinti teks kiekvieną dieną, maža to, jie gali suvešėti netikėtose vietose, pavyzdžiui, ant pilvo. Jeigu laukiatės mergaitės, plaukeliai veikiausiai augs šiek tiek lėčiau.

Dažna problema, su kuria susiduria nėščios moterys, yra venų varikozė. Jeigu ji pasireiškė ir jums, depiliacijos geriau atsisakyti, arba šalinti plaukelius nuo pažeistų kojų vietų reikės labai atsargiai. Atsargumo reikia paisyti ir toms moterims, kurios serga herpeso viruso keliamomis ligomis, cukriniu diabetu, infekcinėmis ligomis, turi keloidinių randų ar piktybinių odos darinių. Likusiais atvejais švelni depiliacija nėščioms moterims nepavojinga.

Išsklaidykime su nėščiųjų depiliacija susijusius mitus - apžvelkime populiariausius plaukų šalinimo metodus.

Besirinkdamos depiliacijos priemones, moterys paprastai pirmenybę teikia mažiausiai skausmingoms ir ilgiausią efektą suteikiančioms priemonėms. Tačiau laukiantis kūdikio, teks rinktis tuos metodus, kurie kelia mažiausiai pavojaus. Tai reiškia, kad garsiausi ar populiariausi depiliacijos metodai jums gali netikti. Taigi pereikime prie pačių nepavojingiausių.

Pats saugiausias depiliacijos metodas nėštumo metu - tai plaukelių skutimas. Kūdikio besilaukiančioms moterims taip pat leidžiama naudotis depiliaciniais kremais ir vašku. Tačiau pastaroji priemonė gali būti skausminga, o skausmo šokas gali padaryti neigiamą poveikį vaisiui. Panagrinėkime kiekvieną iš šių metodų smulkiau.

Plaukelių skutimas

Tai pats paprasčiausias ir, veikiausiai, pigiausias plaukelių šalinimo būdas. Tačiau jo trūkumas tas, kad skutimosi peiliukai pašalina tik viršutinę plauko dalį, o jo folikulas (šaknis) lieka nepaliestas. Skutimosi rezultatas: po poros dienų vėl ataugę plaukeliai, kurie būna dar storesni ir tamsesni. Tai kelia nemažą diskomfortą.

Prieš procedūrą reikėtų tinkamai parengti odą. Išsimaudykite šiltoje vonioje, pamasažuodamos odą. Tai padės praplėsti poras ir suminkštins plaukelius, todėl depiliacija bus greitesnė ir neskausminga. Jeigu nenorite, kad jūsų oda išsausėtų ir taptų šiurkšti, plaukelius skuskite prieš jų augimo kryptį. Tačiau jei jūsų oda yra itin jautri, geriau skuskite pagal plaukelių augimo kryptį. Pastarasis būdas padės išvengti šalutinių poveikių. Jeigu bet kokiu atveju jūsų oda lengvai sudirgsta, atkreipkite dėmesį, kokiais skutimosi peiliukais naudojatės. Skutimosi peiliukus rinkitės dėmesingai. Moterims skirti skutimosi peiliukai turi patogesnę formą, neslysta iš rankų, jais kur kas patogiau skusti, be to, jie turi juostelę, kuri sutepa ir suminkština odą.

Nepamirškite ir kitų šiai procedūrai skirtų priemonių: skutimosi kremų, želės ar putų. Nedarykite daugumos moterų klaidos skutimosi metu naudotis muilo putomis. Taip pat nenaudokite spirito turinčiomis priemonėmis skustų vietų dezinfekavimui – tai gali smarkiai sudirginti odą.

Atsargumo priemonės nėščiosioms

Vienintelis skutimosi pavojus – tai galimas įsipjovimas. Reikalas tas, kad nėštumo metu bet kokios žaizdos gyja lėčiau. Be to, būsimų mamyčių oda stipriau sudirgsta. Labiausiai tai gresia bikinio zonai ir pažastims. Kad išvengtumėt šių simptomų, dermatologai rekomenduoja papurkšti problemines vietas aerozoliu. Tačiau geriausia išeitis – būti itin atsargioms ir po kiekvienos depiliacijos procedūros gerai sudrėkinti odą.

Depiliacija kremu

Šiuo atveju plaukeliai pašalinami pasitelkus įvairius depiliacinius kremus. Šios procedūros pranašumas tas, kad ją galima atlikti namų sąlygomis, bet svarbiausia, kad plaukeliai po tokios depiliacijos atauga lėčiau, negu po skutimosi.

Jeigu pasirinkote šį depiliacijos būdą, turėkite galvoje, kad nėštumo metu organizmas būna jautresnis alergizuojančioms medžiagoms. Jūsų kūne šiuo metu vyksta daug pokyčių ir numatyti, kas įvyks, ne visada pasiseka net kvalifikuotiems medikams. Tačiau tai nereiškia, kad depiliacija kremu nėščiosioms yra pavojinga.

Prieš pradėdama procedūrą, būtinai patikrinkite, ar priemonė nekelia jums alergijos. Užtepkite šiek tiek kremo ant jautrios odos vidinėje riešo pusėje ir po 3 – 4 minučių nuplaukite. Valandą palaukite. Jeigu kremu teptoje vietoje neatsirado sudirginimo ženklų, galite drąsiai imtis „darbo“. Tai reiškia, kad visi kremo komponentai jūsų organizmui tiko, todėl per likusį nėštumo laiką kremo geriau nekeisti.

Šį depiliacijos būdą dermatologai vertina įvairiai. Tačiau dauguma jų teigia, kad tai yra visiškai saugus depiliacijos metodas, nes kremas ant odos išbūna palyginus trumpą laiką ir nespėja pasiekti gilesnių odos sluoksnių.

Šią procedūrą reikėtų atlikti gerai vėdinamoje patalpoje, nes nėščios moterys būna labai jautrios aštriems kvapams, kuriais paprastai pasižymi šie kremai. Kad nepakenktumėt savo vaisiui, kambarį gerai išvėdinkite, o pati po procedūros išeikite pasivaikščioti gryname ore.

Čia patarėme tik tuos depiliacijos metodus, kurie nekelia pavojaus nei jums, nei būsimam kūdikiui, juk būdama nėščia, esate atsakinga iš karto už du žmones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)