Nuskambėjus valstybės himnui, sveikinimo žodį tarė laikinai einanti Valkininkų seniūnės pareigas Kristina Žundienė. Susirinkusiems parodos lankytojams buvo pristatyti septynių autorių darbai. Fotografijas pavasario tematika pateikė Valkininkų klebonas Bronius Krakevičius. Pavasarinėmis nuotaikomis taip pat alsavo ir tautodailininkės Natalijos Stepanovos tapybos ant šilko darbai ir raižyti žąsies kiaušiniai.

Valkininkų poetė Eugenija Strazdienė eksponavo savo tapytus paveikslus, archajišku būdu pintas juostas, drožinėtus iš medžio darbus. Didelę verbų puokštę parodai pateikė Marija Dalia Kavaliauskienė. Akį džiugino tradicinių amatų meistrės Laimos Mačionienės spalvingi veltinio darbai: šlepetės, karoliai, pirties kepurė, rugiagėlės, aguonos, batai. Danutės Blažulionienės riešinės ir megzti drabužiai stebino įmantriais raštais. Bene gausiausiai savo megztų, nertų, siuvinėtų kryželiu darbų pateikė Bronislava Klimkovič.

Šventinę nuotaiką koncertiniais pasirodymais dosniai dalijo Gediminas Dalinkevičius su Arvydu Griškevičiumi, Valkininkų moterų ansamblis „Santaka“ ir Valkininkų folkloro grupė. Eugenija Strazdienė ir Bronelė Čyvaitė renginį papuošė savo eilėmis.