VTEK premjero ir trijų socdemų ministrų elgesį aiškinasi gavusi skundą dėl galimo jų dalyvavimo partiečių rinkimų kampanijoje.

„Komisija gavo Ričerdo Kriovės pranešimą, kuriame teigiama, kad „Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius ir kai kurie ministrai: Juozas Olekas, Juozas Bernatonis, Birutė Vėsaitė darbo laiku vyksta į tuos rajonus, kurių vienmandatėse apygardose vyksta rinkimai į Seimą, ten rengia susitikimus su visuomene, kurie iš esmės yra skirti tos partijos kandidatui į Seimą remti“, - praneša VTEK.

Etikos sargai nurodo, kad skunde prašoma ištirti, ar Vyriausybės nariai, „minėtoms agitacinėms kelionėms naudodami ministerijų resursus: tarnybinį transportą, vairuotojo darbo apmokėjimą, tarnybinį laiką, autoriteto, grįsto užimamomis pareigomis naudojimą“, nėra veikiami viešųjų ir privačių interesų konflikto.

DELFI primena, jog naujų Seimo narių rinkimai vyksta trijose vienmandatėse apygardose. Visose jose į antrąjį turą pateko socdemų kandidatai.

Aiškinsis, kam tarnybinį automobilį naudoja D.A.Barakauskas

Vidaus reikalų ministras D. A. Barakauskas – taip pat etikos sargų akiratyje. VTEK pradėjo tyrimą dėl galimo „tvarkiečio“ ministro piktnaudžiavimo tarnybiniu transportu.

VTEK nurodo gavusi skundą, kuriame teigiama, esą D. A. Barakauskas tarnybiniu automobiliu dažnai važinėjo į Ukmergę, kur siekė Seimo nario mandato. Tiesa, čia jau pirmajame rinkimų ture vidaus reikalų ministras patyrė fiasko – gavęs vos 8,33 proc. ukmergiškių balsų, jis į antrąjį rinkimų turą nepateko.