Pirmadienį Kauno apygardos teismas E. Daktarą pripažino kaltu narkotikų kontrabandos ir netikrų pinigų platinimo baudžiamojoje byloje ir skyrė jam 6 metus nelaisvės. Tačiau nuosprendis gali įsigalioti dar negreitai, nes nuteistieji žada apskųsti šį nuosprendį Lietuvos apeliaciniam teismui, o šio teismo sprendimai gali būti skundžiami aukštesnių instancijų teismams.

Pirmadienį Kauno miesto savivaldybėje pasirodęs buvęs šių rūmų šeimininkas V. Šustauskas Eltai tvirtino neturįs labai didelio noro grįžti į Kauno miesto valdžią. Esą, jei jis būtų norėjęs, E. Daktaras jau seniai būtų atsisakęs tarybos nario mandato. V. Šustausko teigimu, E. Daktaras jau seniai išstojo iš LLS.

Buvęs Seimo narys V. Šustauskas tvirtino, jog Vyriausioji rinkimų komisija jau grąžino jam Kauno miesto savivaldybės tarybos nario mandatą ir, kai tik atsilaisvins E. Daktaro vieta - ją užims būtent jis pats.

"Atsistačiau mandatą tik tam, kad neužimtų vietos tie, kurie perbėgo iš mano partijos į Darbo partiją", - paaiškino LLS vadovas.

Beje, apie savo partiečio Sauliaus Oželio pirmadienį paskelbtą pasitraukimą iš LLS V. Šustauskas sužinojo tik iš žurnalistų ir stebėjosi, kodėl S. Oželis "nesilaikė žodžio" ir neinformavo pirmiausia jo. LLS lyderis pripažino, kad jo keliai su S. Oželiu "susikirto".

Pasak V. Šustausko, jo vadovaujamoje partijoje šiuo metu yra apie 1450 narių. Jei artėjantys savivaldybių tarybų rinkimai LLS nebus sėkmingi, jos lyderio teigimu, partija bus naikinama.

Bakalauro diplomą neseniai įgijęs LLS lyderis Eltai sakė jau turįs "užsiėmimą", kurį slepia nuo žurnalistų. Į Kauno miesto savivaldybę jis teigė užsukęs tik iš smalsumo, norėdamas pažiūrėti, kaip į jo aukštojo išsilavinimo įgijimą reaguos buvę kolegos.