Šią savaitę vyriškis iš sniego nulipdė net 70 m ilgio gyvatę. Jos galvos storis - 1,6 m, uodegos smaigalys - 50 cm. Gyvatės lipdymas truko visą savaitę. Šį roplį S. Vasiliūnas sakė pasirinkęs neatsitiktinai, o dėl to, jog būtent jis pagal kinų kalendorių simbolizuoja šiuos metus. S. Vasiliūnas apie dvi jo rankomis nulipdytas sniego skulptūras net sukūrė pasakojimą.

„Sarių krokodilas pažadino iš miego gyvatę Anakondą. Aš taip ir parašiau – iš Rytų Aukštaitijos gyvatė šliaužia per Švenčionių rajono Sarių kaimo džiungles. Ta didžiausia pasaulio gyvatė žada visai Lietuvai gerus, gyvatiškai sėkmingus metus“, - sakė jis.

S. Vasiliūnas pasakojo, kad lipdydamas gyvatę į talką pasikvietė ir savo šeimą bei kaimynus – nuotrauką atsiuntusios Gretos Šereikaitės šeimyną. Dar penktadienį jau pabaigęs sniege susiraičiusią gyvatę jis planavo ją nudažyti, kad savaitgalį nuotraukomis galėtų pasidalinti su kitais.

Vyras pasakojo susilaukiantis lankytojų, norinčių apžiūrėti jo sniego skulptūras, tačiau šie jam visiškai netrukdo. Pirmąją sniego skulptūrą – krokodilą – jis nulipdė savo kieme, o gyvatės skulptūrą dėl vietos stokos pastatė kiek toliau – prie Sarių ežero.

S. Vasiliūnas teigė, kad lipdymas iš sniego jam – vienas malonumas. „Visada lipdau kažką, nors ir nedidelį – tai, pavyzdžiui, lokį kokį“, - kalbėjo jis. Vyras pasakojo meninio išsilavinimo neturįs ir yra baigęs statybos institutą. Vasarą kūrybine veikla jis neužsiima, nes turi daug darbo – užsiima statinių projektavimu.

Ankstesnę S. Vasiliūno sniego skulptūrą galite pamatyti čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (266)