Pasak A. Levčenkos, S. Filinas pamažu atsigauna po penktadienį atliktos akių operacijos, dar viena operacija planuojama kitos savaitės pradžioje. S. Filinas jau vaikšto, bendrauja su giminaičiais.

Kaip jau skelbta, S. Filinas, kuris nuo 2011 metų vadovauja didžiausiai ir garsiausiai pasaulyje baleto trupei, vėlų sausio 17 d. vakarą nežinomo asmens buvo užpultas prie savo namų. Vyras jam į veidą šliūkštelėjo rūgšties. S. Filinas patyrė trečio laipsnio veido nudegimus ir buvo skubiai nugabentas į Maskvos 36-osios klinikinės ligoninės nudegimų skyrių. Anksčiau buvo skelbta, kad S. Filinas artimiausiu metu bus skraidinamas gydytis į Belgijos ligoninę, tačiau dėl sunkios jo būklės šių planų kol kas atsisakyta.

Policija pradėjo tyrimą dėl piktavališko sveikatos sutrikdymo, už kurį skiriama laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių metų. Policija įsitikinusi, kad S. Filinas buvo užpultas dėl savo profesinės veiklos Didžiajame teatre. Tos pačios nuomonės laikosi ir nukentėjusiojo kolegos iš Didžiojo teatro, kurie tvirtino, kad S. Filinui ne kartą grasinta.

S. Filinas 2011-ųjų kovą buvo paskirtas Didžiojo teatro meno vadovu. Didžiojo teatro atstovės Jekaterinos Novikovos manymu, išpuolis prieš S. Filiną neabejotinai susijęs su intrigomis teatre.