12 porcijų Jums reikės:

· 180 gramų kepintų migdolų be odelės
· 3 šaukštų cukraus
· ¼ lydyto sviesto
· 90 gramų šokolado
· ½ stiklinės sviesto
· ¾ stiklinės cukraus
· 2 šauktų kukurūzų miltų
· 1 šaukštelio tarkuotos greipfruto žievelės
· ½ stiklinės greipfrutų sulčių
· ½ stiklinės apelsinų sulčių
· ½ stiklinės plakimui skirtos grietinėlės
· 4 lengvai plakti tryniai
· Plaktos grietinėlės (papuošimui)
· Greipfrutų skiltelių ir kakavos miltelių (papuošimui)

Gaminimas:

1) Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepintus migdolus be odelės trintuvu sutrinkite iki miltų. Nedideliame dubenyje sumaišykite migdolų miltus ir tris valgomuosius šaukštus cukraus.

Supilkite tirpintą sviestą, išmaišykite. Gauta mase išklokite apskritą kepimo skardą išimamu dugnu (prieš tai ją ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Pašaukite į orkaitę maždaug 12 minučių, kol pyrago pagrindas pagels. Leiskite atvėsti.

2) Nedideliame prikaistuvyje ištirpinkite šokoladą. Šokoladu aplaistykite iškeptą pyrago pagrindą.

3) Pasigaminkime įdarą. Vidutinio dydžio prikaistuvyje ištirpinkite ½ stiklinės sviesto. Nedideliame dubenyje ¾ stiklinės cukraus sumaišykite su kukurūzų miltais, įmaišykite tirpintą sviestą, tarkuotą greipfruto žievelę, supilkite greipfrutų ir apelsinų sultis, grietinėlę.

Kaitindami maišykite, kol masė pradės tirštėti ir burbuliuoti. Masei užvirus, pakaitinkite dar dvi minutes. Nukelkite nuo ugnies. Atsargiai supilkite kiaušinių trynius, išmaišykite, užkelkite ant ugnies. Dar dvi minutes kaitinkite ir maišykite.

4) Prikaistuvį įdėkite į didelį dubenį šalto vandens ir maišykite, kol įdaras atvės. Tuomet įdarą supilkite į šokoladu palaistytą pyrago pagrindą, tolygiai paskirstykite. 3-4 valandoms padėkite į šaldytuvą.

5) Prieš patiekiant, pyragą supjaustykite gabalėliais ir papuoškite plakta grietinėle, pabarstykite kakavos milteliais ir dekoruokite greipfruto skiltelėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)