Gamintojų teigimu, atnaujintos E-klasės sedanas ir universalas pasižymės ne tik pakeistu priekinės ir galinės dalies dizainu. Automobiliai turi ne mažiau nei 11 naujų ar patobulintų asistavimo sistemų, kurios bus naudojamos ir kitąmet debiutuosiančiame „Mercedes“ flagmane – S-klasėje.

Pažymima, kad pirmą kartą E-klasės pirkėjai galės rinktis iš dviejų priekinės dalies dizaino variantų. Standartinė „Elegance“ versija turės trijų linijų variklio groteles, o sportiškesnės išvaizdos „Avantgarde“ bus su dviejų linijų grotelėmis ir markės logotipu per vidurį.

Jau standartinėje atnaujintos E-klasės įrangoje bus patobulinta stabdymo sistema, kuri aptinka priekyje kliūtį ir taip sumažina susidūrimo riziką. Be to, papildomai galima užsisakyti ir „Pre-Safe“ sistemą, kuri aptinka priekyje esantį pėsčiąjį ir gali automatiškai sustabdyti iki 50 km/val. greičiu važiuojantį automobilį.

Visi atnaujintos E-klasės automobiliai turės „Start/Stop“ sistemą. Benzininių variklių gamą sudaro 2.0 l (184 arba 211 AG), 3.0 l (333 AG), 3.5 l (252 arba 306 AG) ir 4.7 l (408 AG) pasirinkimai.

Dyzelinių agregatų pasiūloje – 2.1 l (136, 170 arba 204 AG) bei 3.0 l (231 arba 252 AG). Pirkėjams taip pat bus siūlomas ir hibridinis „E 300 BlueTex Hybrid“ modelis su 2.1 l, 204 AG varikliu. Gamintojai žada, kad ši versija vidutiniškai sudegins 4,1 l/100 km.

Varikliai derinami su 6 laipsnių mechanine arba 7 laipsnių automatine pavarų dėže.

Apie atnaujintos E-klasės kainas „Mercedes-Benz“ oficialiai nieko nepranešė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)