4 porcijos
Produktai:
4 vištienos krūtinėlės,
200 g kiaulienos dešrelių,
1 svogūnas (smulkiai supjaustyti),
1 šaukštelis džiovintų šalavijų,
1/2 šaukštelio garstyčių,
1 obuolys (supjaustyti nedideliais kubeliais),
8 g rūkytos kiaulienos (supjaustyti juostelėmis).
Kaip gaminti:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, Pasigaminkite įdarą: nulupkite nuo dešrelių odeles, smulkiai supjaustykite, sumaišykite dubenyje su svogūnais, šalavijais ir garstyčiomis, obuoliais ir šviežiai maltais pipirais.
2. Kiekvieną vištienos krūtinėlę įpjaukite horizontaliai ir atverskite kaip knygą. Į įpjovą įdėkite ketvirtį įdaro, jį gerai įspauskite į minkštimą.
3. Įdarytas krūtinėles perjuoskite kiaulienos juostelėmis ir sudėkite į kepimo formą.
4. Kepkite įdarytas krūtinėles 30 – 35 min. Patiekite su bulvėmis ir žaliomis salotomis.
Skanaus!