Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategas D. Maskoliūnas ir G. Krapikas eis J. Kazlausko asistento pareigas, o Sigitas Kavaliauskas bus fizinio rengimo treneriu.

Treneriu skautu nuo šiol bus Benas Matkevičius.

S. Kavaliauskas, praėjusį sezoną dirbo Kauno „Žalgirio“ klube.

„Su visai specialistais, išskyrus S. Kavaliauską, teko dirbti. Apie S. Kavaliauską atsiliepimai yra puikūs. Tai perspektyvus specialistas. Aš šiais vyrais pasitikiu, matau, kaip tobulėja, kokį darbą gali atlikti. Evaldas Kandratavičius rinktinėje negali dirbti. CSKA nesutinka, kad treneris išvyktų. E. Kandratavičius ir S. Kavaliauskas - to pačio mokytojo mokiniai. Tad metodika bus labai panaši“, - antradienį spaudos konferencijoje teigė J. Kazlauskas.

Strategas patvirtino, kad jau pradėjo pokalbius su rinktinės kandidatais. J. Kazlauską dar kartą išreiškė nerimą dėl pagrindinio rinktinės įžaidėjo. Be to treneris su rinktinės kandidatais analizuoja klaidas, padarytas ankstesniais metais.

„Jau teko kalbėtis su kai kuriais žaidėjais. Kalbėjome, kas buvo negerai, ką reikia taisyti. Žinote, rinktinė yra šeima ir apie šeimos problemas viešai nekalbame. Be to, vienam žaidėjui situacija gali atrodyti vienaip, kitam – kitaip“, - sakė J. Kazlauskas.

Treneris taip pat patvirtino, kad sulaukė pasiūlymo treniruoti klubines komandas, tačiau kol kas visi pasiūlymai buvo atmesti.

„Laukiu tokio pasiūlymo, kurio negalėsiu atsisakyti“, - teigė treneris.

Kartu skynė pergales

D. Maskoliūnas yra žaidęs Kauno „Žalgirio“ klube, kai jam vadovavo J. Kazlauskas. Treneris ir D. Maskoliūnas kartu laimėjo R. Saportos taurę, triumfavo Eurolygoje (1999) ir iškovojo Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzą (2000).

Darius Maskoliūnas

E. Kandratavičių į rinktinę 2010 metais pakvietė J. Kazlausko pirmtakas Kęstutis Kemzūra. J. Kazlauskas ir fizinio rengimo specialistas kartu dirbo Maskvos CSKA klube. Beje, į Rusijos sostinės klubą J. Kazlauskas buvo pasikvietęs ir 29-erių B. Matkevičių.

Gintaras Krapikas



Sigitas Kavaliauskas



Benas Matkevičius (mundodeportivo.com nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)