Apie tai per ekskursijas pasakoja Aistė Mikštė, šiuos istorijos puslapius yra tyrinėjęs į anapilį iškeliavęs Vilniaus istorijos žinovas Antanas Rimvydas Čaplinskas.

Bene daugiausia viešnamių buvo Tymo kvartale.
1808 metų Vilniaus plane pavaizduota Tymo gatvė tarp Užupio ir Paupio tiltų, iš vakarų atskirta kanalu. Viduramžiais čia buvo statomi mediniai namai.

Daugelyje Tymo kvartalo namų pirmuosiuose aukštuose būdavo karčemos, arbatinės, parduotuvės, kepyklos, skalbyklos. Aplink jas knibždėte knibždėjo prostitučių – jos vaikščiojo gatvėmis ir kviesdavo klientus.

Tymo kvartale daugiausia prostitučių buvo todėl, kad miesto valdžia čia perkėlė daugumą viešnamių. Jie veikė ir prie stačiatikių Skaisčiausiosios Dievo Motinos cerkvės dabartinėje Maironio gatvėje.

Dabartinėje Pilies gatvėje taip pat veikė keli viešnamiai. 1574 metais kapitulos prokuratorius patikrino namą Pilies gatvėje, kuris buvo išnuomotas skerdikui Jokūbui, ir rado, kad skerdiko žmona kapitulos namus pavertė landyne. Joje merginos naktimis aptarnaudavo vyrus. Nuomininkai tučtuojau buvo iškeldinti.

Pastatų, kuriuose veikė viešnamiai, išliko mažai. Yra žinoma, kad per šimtą prostitučių darbavosi viešbučiuose „Roma” ir „Viktorija”, kurie stovėjo prie Rotušės, tarp Savičiaus gatvės ir Šv.Kazimiero bažnyčios. Dabar šių pastatų nebėra.