Tešlai reikės:

1,5 stiklinės kvietinių miltų,
1/2 šaukštelio druskos,
2/4 stiklinės sviesto,
1/3 – 1/4 stiklinės šalto vandens.

Kaip gaminti:

Dubenyje išmaišykite miltus su druska. Paskui sudėkite sviesto gabalėlius ir plakite su plaktuvu, kol sviesto gabalėliai pasidarys žirnelių dydžio. Įpilkite šaukštą vandens, atsargiai išmaišykite su šakute. Palaipsniui pilkite vandenį ir maišykite, kol jis tolygiai susigers į tešlą. Suminkykite tešlą į skritulį.

Pyragui:

sluoksniuotos tešlos,
100 g karčiojo šokolado,
3 šaukštai sviesto,
3 šaukštai riešutinio sviesto,
4 kiaušiniai,
1 stiklinė rudojo cukraus,
1/4 miltų,
2 šaukštai plaktos grietinėlės,
1 šaukštas kavos ar šokoladinio likerio,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
1/2 šaukštelio druskos,
1 stiklinė skrudintų žemės riešutų,
vanilinių ledų (jei norite).

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Užmaišykite sluoksniuotą tešlą (receptas pateikiamas žemiau). Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite iš tešlos 30 centimetrų skersmens apskritimą. Įtieskite tešlos lakštą į 23 centimetrų kepimo formą. Lakštas turi dengti ir kraštus, o išsikišusius galus nupjaukite.

2. Užklokite tešlą dvigubu folijos sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 8 min., tada nuimkite foliją ir pakepkite dar 6 – 8 min., kol tešla paskrus. Išimkite tešlą atvėsti.

3. Nedideliame puode sumaišykite šokoladą, sviestą, riešutinį sviestą ir kaitinkite ant vidutinio karštumo liepsnos, kol visi komponentai išsilydys.

4. Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, rudąjį cukrų, miltus, plaktą grietinėlę, likerį, vanilinį cukrų ir druską. Sudėkite šokolado masę, viską gerai išmaišykite. Suberkite skrudintus žemės riešutus, išmaišykite ir supilkite masę ant iškepusios tešlos.

5. Uždenkite pyragą folija ir pašaukite į orkaitę. Po 30 min. foliją nuimkite, tada pašaukite kepti dar 20 – 25 min. Paskui išimkite atvėsti. Galite patiekti pyragą su vaniliniais ledais.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite savo receptą!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)