Interesų deklaracijoje nurodoma, kad V. Matuzas ir jo žmona Danutė rugpjūčio mėnesį padovanojo neįvardytam asmeniui sodo žemės sklypą su sodo pastatu ir ūkio pastatais. Abiejų sutuoktinių dovana vertinama po 15 tūkst. litų, vadinasi, viso sklypo su pastatais kaina sudaro 30 tūkst. litų.

2006 m. V. Matuzas deklaruoja pirkęs automobilį „Fiat Ducato“ už 140 tūkst. litų išsimokėtinai, 2009-aisiais, jau tapęs Seimo nariu, politikas išsinuomojo automobilį „Audi A6”, sandorio vertė 106 tūkst. litų.

V. Matuzo žmona Danutė Matuzienė pasiėmė 277 tūkst. litų paskolą „įkeičiant nekilnojamąjį turtą šeimos poreikių tenkinimui“, o 2008-aisiais – pati suteikė 10 tūkst. litų paskolą.

D. Matuzienė nurodoma esanti įmonės „Distenas“ vadovė ir akcininkė. 2010-2011 m. moteris nurodo dirbusi Ūkio konsultavimo tarnyboje, yra Etikos ir lyderiavimo instituto dalininkė bei narė, 2010-2011 m. buvo įmonės „Platina Group“ akcininkė bei vadovė, taip pat yra sodininkų bendrijos „Energetikas“ narė.

D.Kreivys gavo dovanų iš mamos

D. Kreivys deklaracijoje nurodo šiais metais birželį gavęs dovanų įmonės „Catus“ akcijų už 400 tūkst. litų. Pats buvęs ministras DELFI teigė, kad šios akcijos - tai tie patys vertybiniai popieriai, kuriuos jis paskelbė atsiėmęs iš savo motinos Florentinos Kreivienės.
Dainius Kreivys

„Tai yra tos pačios akcijos. Aš deklaravau teisingai“, - sakė D. Kreivys.

Politikas teigė neturįs ką slėpti ir būtent dėl to pats pirmas paskelbęs, kad iš motinos atsiėmė savo buvusį verslą.

VRK skelbiamoje informacijoje teigiama, kad D. Kreivys yra įmonės „Catus“ akcininkas, taip pat įmonių „Statybų gausa“, „Specializuota komplektavimo valdyba, „Makveža“, „Catus“ kolegialaus valdymo organo narys bei „Statybų gausos“ vadovas. Politikas taip pat yra Demokratinės politikos instituto (DPI) dalininkas ir narys.

D. Kreivio žmona dirba Užsienio reikalų ministerijoje.

Turto ir pajamų deklaracijoje nurodoma, kad D. Kreivys pernai gavo 42,8 tūkst. litų ir sumokėjo apie 6 tūkst. litų pajamų mokesčio.

„MG Baltic“ viceprezidento metinės pajamos – daugiau nei 3 mln. Lt

Vienas turtingiausių konservatorių kandidatų į Seimą – politikos naujokas ir verslo magnatas, koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Artūras Listavičius – taip pat deklaravo keletą įspūdingų sandorių.

VRK paskelbtose A. Listavičiaus deklaracijose nurodoma, kad jis prieš maždaug metus įsigijo automobilį už solidžią 228 tūkst. Lt sumą. O prieš mažiau nei pusmetį kažkas apsigyveno „MG Baltic“ viceprezidentui priklausiusiame bute – šį nekinojamąjį turtą jis deklaravo pardavęs neįvardintam fiziniam asmeniui. Balandžio 13 d. atlikto sandoriu vertė – 520 tūkst. Lt.

A. Listavičius taip pat aktyviai skolina pinigus. Vienam juridiniam asmeniui jis pernai gegužę suteikė beveik 1,13 mln. Lt paskolą, kitai įmonei verslininkas prieš tris mėnesius paskolino pusę milijono. Kokios tai įmonės – deklaracijoje nenurodoma.

VRK skelbiamais duomenimis, A. Listavičius yra bendrovės „MG Baltic Trade“ akcininkas, o taip pat dalyvauja daugelio „MG Baltic“ priklausančių įmonių valdyme.

Turto deklaracijos duomenimis, A. Listavičiaus privalomas registruoti turtas vertas beveik 1,33 mln. Lt, vertybiniai popieriai, meno kūriniai ir juvelyrika – daugiau kaip 3 mln. Lt, dar 797 tūkst. Lt „MG Baltic“ viceprezidentas nurodė turįs piniginėmis lėšomis. Be to, jis yra suteikęs paskolų už daugiau nei milijoną litų.

VRK skelbiamos A. Listavičiaus turto deklaracijos duomenimis, jis pernai gavo 3,12 mln. Lt pajamų ir sumokėjo beveik 546 tūkst. Lt gyventojų pajamų mokesčio.