Į VU etikos sargus dar liepą kreipėsi VU Studentų atstovybė. Studentai prašė įvertinti, ar A. Miškinis savo viešu pasisakymu nepažeidė kai kurių universiteto Akademinės etikos kodekso punktų.

Akademinės etikos komisijos pirmininkas, VU Teisės fakulteto profesorius Egidijus Kūris DELFI sakė, kad A. Miškinis nebus įspėtas ar kaip nors kitaip baudžiamas. „Kol kas sprendimo tiksliai pacituoti negaliu, nes jis dar nesurašytas. Komisija svarstymą baigė, bus rašomas sprendimas ir derinamas tekstas. Tarp abiejų šalių – studentams atstovavusio VUSA prezidento ir profesoriaus A. Miškinio – buvo atviras, nuoširdus, rimtas, dalykiškas pokalbis. Po šio pokalbio studentai suprato A. Miškinio pasisakymo motyvus – kad jis nenorėjo pažeminti ir įžeisti studentų, jie nebeturi pretenzijų“, – teigė A. Miškinis.

Tą patį tvirtina ir VUSA prezidentas Arminas Varanauskas.

„Jis (A.Miškinis – DELFI) išdėstė situaciją, kokia, jo akimis, buvo intencija. Sutarėme, kad jis informuos mūsų akademinę bendruomenę, kad visi žinotų, kaip viskas šiame ginče išsirutuliojo. Tai ir yra sprendimas. Kažkokių griežtesnių bausmių nesiekėme, mums svarbiausia buvo iškelti šį klausimą bendruomenės svarstymams“, – teigia A. Varanauskas.

Primename, kad skandalas kilo po DELFI portale pasirodžiusios publikacijos. „Nejau dabar diplomas negalios? Tikrai reikia ant visos Lietuvos skandalą kelti? Kai nėra kitokių skandalų, bent tokį sukelti. Dėl vienos raidės aš tikrai skandalo nekelčiau. Mane tiesiog juokas ima, kokia prasta žmonių psichinė sveikata. Jeigu dėl vienos raidės skandalą kelia, tai jau tikrai žmogus nesveikas. Reikėtų daktarų paklausti, jie gal kitaip pasakytų, man taip atrodo“, – birželio pabaigoje komentuodamas išduotus diplomus su klaidomis, DELFI sakė A. Miškinis.