Druskininkų savivaldybės administracija atsisakė išduoti leidimą išorinės reklamos stende Veisiejų gatvėje patalpinti kandidato politinę reklamą.

Pasak V. Šalaševičiaus, savivaldybė pažeidė ne tik galiojančius teisės aktus ir politinės agitacijos principus, bet ir politinių oponentų teises ir elementarią politinę kultūrą.

Kandidato užsakymu VRK išorinės politinės reklamos įkainius deklaravusi bendrovė LT ADVERT pagal politinės reklamos sutartį įsipareigojo pastatyti du išorinės reklamos stendus su kandidato V. Šalaševičiaus politine reklama - po vieną Lazdijų ir Druskininkų miestuose. Reklaminis skydas, kuriame atvaizduota politiko nuotrauka ir rinkimų šūkis „Tvirtai ir teisingai!“, buvo pakabintas rugsėjo 3 dieną, tačiau kitą dieną dingo.

„Kai rugsėjo 4 d. lankiau rinkėjus Druskininkuose, stendas su mano politine reklama kabojo, tačiau pavakarę jau buvo nuimtas. LT ADVERT mane informavo, kad tentą nukabino įmonės darbuotojai, to pareikalavus savivaldybės administracijos atstovams, nes, vadovaujantis savivaldybės išorinės reklamos įrengimo Druskininkų savivaldybės teritorijoje taisyklėmis, nebuvo išduotas leidimas išorinei politinei reklamai ant įmonei priklausančio ir pagal visus reikalavimus įrengto reklaminio stendo. Tačiau tai skamba absurdiškai, nes minėtieji nuostatai nustato pagrindinius išorinės reklamos, susijusios su ūkine komercine, finansine ar profesine veikla, įrengimo reikalavimus, o ne politinės reklamos reikalavimus. Panašu, kad socialdemokratų valdoma Druskininkų savivaldybė Lietuvos įstatymus linkusi įžūliai interpretuoti sau politiškai naudinga linkme“, - teigia V. Šalaševičius.

Anot kandidato, neišduodami leidimo pagal įstatymų reikalavimus parengtai išorinei politinei reklamai Druskininkų savivaldybės administracijos atstovai, pavaldūs socialdemokratų kandidatei vicemerei Kristinai Miškinienei, grubiai pažeidžia jo, kaip kandidato į Seimo narius, teisėtus interesus ir lūkesčius, trukdo jo politinei reklaminei kampanijai.