5 porcijoms Jums reikės:

· 200 gramų išdorotų krevečių
· 1 valgomojo šaukšto sviesto
· 1 kilogramų bulvių
· Indelio konservuotų kukurūzų
· Kelių svogūno laiškų
· 2 valgomųjų šaukštų miltų
· Augalinio aliejaus
· Druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį

Gaminimas

1) Bulves nuplaukite, nuskuskite ir virkite maždaug 20 minučių – kol jos bus beveik išvirusios. Tuomet nupilkite nuo bulvių vandenį, leiskite joms atvėsti ir sutarkuokite stambia tarka.

2) Krevetes 3-4 minutes apvirkite pasūdytame vandenyje. Tuomet nupilkite vandenį ir leiskite krevetėms atvėsti.

3) Svogūno laiškus nuplaukite, nusausinkite, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su tarkuotomis bulvėmis.

4) Tuomet į bulvių masę keliauja kukurūzai, vėlgi viską gerai išmaišome.

5) Virtas krevetes smulkiai supjaustykite, sudėkite į bulvių masę, viską pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite.

6) Iš pasigamintos masės suformuokite 10 kotletukų, apvoliokite juos miltuose. Į keptuvę supilkite aliejų, ištirpinkite šaukštą sviesto. Kotletukus kepkite aliejuje po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Prie šių kotletukų puikiai tiks šviežios daržovės.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)