Studijuoti universitetuose valstybės finansuojamose studijų vietose pakviesti 1 tūkst. 76, į valstybės nefinansuojamas studijų vietas - 1 tūkst. 140 asmenų, iš jų 29 įgijo teisę į studijų stipendijas.

Į koleginių studijų programų valstybės finansuojamas vietas pakviesti 1 tūkst. 929, į valstybės nefinansuojamas studijų vietas - 1 tūkst. 325 asmenys, iš jų 231 įgijo teisę į studijų stipendijas.

Antrojo etapo studijų sutartis stojantieji rugpjūčio 4-6 dienomis turės pasirašyti tose aukštosiose mokyklose, į kurias yra pakviesti.

Po pagrindinio priėmimo likus laisvų valstybės finansuojamų ir nefinansuojamų studijų vietų, organizuojamas papildomas priėmimas, kuriam prašymai pildomi rugpjūčio 7-9 dienomis.

Papildomo priėmimo metu stojantieji Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) informacinėje sistemoje atnaujina prašymus priimti studijuoti į universitetinių ir koleginių studijų programas. Prašymuose galima įrašyti ne daugiau kaip 6 pageidavimus. Jame gali dalyvauti tie asmenys, kurie teikė prašymus pagrindiniame priėmime.

Po ankstesnių etapų pasirašiusieji studijų sutartį su aukštąja mokykla dėl valstybės finansuojamos studijų vietos arba dėl valstybės nefinansuojamos studijų vietos su studijų stipendija papildomo priėmimo metu gali pretenduoti tik į valstybės nefinansuojamas studijų vietas (be studijų stipendijos).

Stojantieji, kurie ankstesnių etapų metu pasirašė valstybės nefinansuojamų studijų sutartį su aukštąja mokykla ar negavo (nepriėmė) jokio kvietimo studijuoti, papildomo priėmimo metu gali rašyti pageidavimus į valstybės finansuojamas ir į valstybės nefinansuojamas studijų vietas bei siekti gauti studijų stipendiją.

Stojantieji, įgiję išsilavinimą iki 2010 m., užsiregistravę LAMA BPO informacinėje sistemoje iki liepos 23 d., tačiau nepristatę savo brandos atestatų į LAMA BPO punktą, tai galės padaryti nuo rugpjūčio 3 d. iki rugpjūčio 9 d.

Papildomo priėmimo kvietimai studijuoti bus skelbiami rugpjūčio 10 d.

Paskutinės sutartys su pakviestaisiais studijuoti aukštosiose mokyklose bus pasirašomos rugpjūčio