ŠERNIENOS NUGARINĖ SU GRYBAIS IR SPANGUOLIŲ PADAŽU

Reikės:

Šernienos nugarinės.

Marinatui:

Kadagių uogų,
Laurų lapų,
Aliejus.

Garnyrui:

Bulvių kroketai,
Briuselio kopūstų,
grybų,
kriaušių,
cukraus,
vyno acto,
gvazdikėlių,
cinamono,
spanguolių,
raudono vyno.

Padažui:

Šernienos kaulų ir atraižų,
morkų,
svogūnų,
česnakų,
salierų,
rozmarinų bei čiobrelių,
raudonojo sauso vyno,
grietinėlės.

Šernienos nugarinę marinuojame su kadagių uogomis, laurų lapais, aliejumi ir brandiname apie vieną savaitę, paskiau kepame ant grotelių.

Garnyrui paruošiame bulvių kroketus (iškepame aliejuje), Briuselio kopūstus (išverdame), grybus (kepame su druska, pipirais ir česnakais), kriaušes (užpilame sirupu iš cukraus, vyno acto, gvazdikėlių bei cinamono) su spanguolių (į pakaitintą cukrų įpilamas raudonas vynas ir sudedamos spanguolės) padažu.

Šernienos padažas ruošiamas iš šernienos kaulų ir atraižų, morkų, svogūnų, česnakų, salierų, rozmarinų bei čiobrelių – viską kepame iki rudumo, užpilame vandeniu ir verdame, o į atšaldytą padažą įpilame raudonojo sauso vyno bei grietinėlės.

Šernienos nugarinę išdėliojame lėkštėje su bulviniais kroketais ir Briuselio kopūstais, užpilame padažais ir puošiame įvairiais žalumynais.

Tokio patiekalo kaina restorane „Steakhouse Hazienda“ – 58,50 lt

Verta žinoti

Šernienai tinka marinatai su actu, svogūnais, laurų lapais, šviežiu imbieru, taip pat galima įdėti morkų ir petražolių šaknų. Ypatingą prieskonį suteiks kadagių uogų marinatas – tam reikės dar raudono sauso vyno, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, bazilikų bei peletrūnų. Prieskoniai šiai mėsai gali būti naudojami aštresni – aitriosios ir uoginės paprikos, pankoliai, česnakai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją