Seimo narys Kazimieras Uoka pasipiktino internete išplatinta nuotrauka, kurioje politikas vaizduojamas žygiuojantis gatve per demonstraciją, rankomis susikibęs su kunigu Robertu Grigu. Negana to, K.Uoka laiko plakatą, kuriame reikalaujama įteisinti homoseksualių asmenų santuokas.
"Juokai tam tikrose ribose politikoje yra reikalingi, todėl aš pats neįsižeidžiau, bet buvo įžeistas žuvusio ar net galbūt nužudyto Vytauto Pociūno atminimas", - dienraščiui sakė K.Uoka. Fotomontažui buvo pasirinkta esą išdarkyta nuotrauka, joje iš tiesų būta V.Pociūno atvaizdo.

Skandalingu elgesiu garsėjantis parlamentaras Petras Gražulis išskirtinio dėmesio internete taip pat nestokoja. Neseniai socialiniame tinkle "Facebook" buvo išplatinta daina, kur repo muzikos fone girdėti parlamentaro prieštaringi pasisakymai, nukreipti prieš seksualines mažumas. Tačiau didžiausią įsiūtį P.Gražuliui kelia fotomontažo nuotraukos. "Tai tikrai nėra šaržai, kai kurios jų yra net įžeidžiamos, nes mane tai aprengia gėjumi, tai su vampyro dantimis padaro", - piktinosi P.Gražulis. Seimo narys prisipažino, kad kelissyk skundėsi policijai dėl internete pasirodžiusių nuotraukų, o dabar ketina kreiptis ir į Generalinę prokuratūrą.

Žurnalistų etikos inspektoriaus patarėjas Deividas Velkas patvirtino, kad šiuo metu kaip tik tiriamas parlamentaro K.Uokos skundas dėl jį esą įžeidžiančios nuotraukos, kuri buvo viešai paskelbta internete. Gavus tokių skundų pirmiausia įvertinama, ar ta nuotrauka yra savaime įžeidžiamo turinio, ar ja yra atspindimas karikatūrinis požiūris. "Karikatūra ar fotomontažas yra meninėmis raiškos priemonėmis išreiškiama saviraiška, o tai yra leistina viešųjų asmenų ir politikų atžvilgiu", - pažymėjo D.Velkas.