Produktai pagrindui:
2 kiaušiniai,
1 stiklinė tarkuotų morkų,
0,75 stiklinės aliejaus,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 citrinos žievelė.
Produktai įdarui:
300 gramų varškės,
2 kiaušinių baltymai,
4 šaukštai cukraus,
10 gramų želatinos,
3 šaukštai šalto vandens,
1 skardinė konservuotų abrikosų.
Produktai glazūrai:
150 gramų grietinės (25 proc. riebumo),
80 gramų cukraus pudros.
Kaip gaminti:
1. Išplakite kiaušinius su cukrumi, kol pašviesės, sudėkite tarkuotas morkas, supilkite aliejų, išmaišykite. Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius bei tarkuotą citrinos žievelę, vėl išmaišykite. Sudėkite tešlą į apvalią kepimo formą, išteptą sviestu. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Kai visiškai atvės, perpjaukite į dvi dalis.
2. Varškę pertrinkite, tada išmaišykite su puse cukraus. Želatiną 20-iai minučių užpilkite vandeniu, paskui ištirpinkite, įstatę į indą su karštu vandeniu, galiausiai išmaišykite su varške. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi iki putų, supilkite į varškės masę, išmaišykite.
3. Apatinę pagrindo dalį įstatykite į formą su nuimamais kraštais, apliekite puse sirupo iš konservuotų abrikosų indelio. Uždėkite ant pagrindo pusę varškės įdaro, tada uždėliokite pusę konservuotų abrikosų, ant jų – likusį įdarą. Pastatykite 15-ai minučių į šaldytuvą.
4. Antrą įdaro dalį apliekite konservuotų abrikosų sirupo. Uždėkite jį ant šaldytuve atvėsusio pirmojo pagrindo su įdaru, tada valandai pastatykite į šaldytuvą. Galiausiai apliekite tortą glazūra (pagaminta išplakus grietinę su cukraus pudra).
Skanaus!