Pasak kaltinamojo akto, šių metų sausio 16 d. vėlų vakarą viename iš Šilalės m. Žemaitės g. esančių butų išgertuvių metu kilus konfliktui 36 metų R. J. staliniu laikrodžiu trenkė per galvą savo sugėrovui, o jam nukritus ant grindų, televizoriaus antenos kabeliu jį pasmaugė. Po kiek laiko jis bandė pasmaugti ir moterį, tačiau, batraiščiui nutrūkus, nusikaltimo nebaigė, o moteris pabėgo. Siekdamas, kad apie nusikaltimą nepraneštų kartu su jais alkoholį vartojęs dar vienas vyras, žudikas jam plyta trenkė per galvą, o paskui pasmaugė, praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Po trijų dienų vyras įsibrovė į viename Šilalės r. kaime esantį namą ir iš jo pavogė įvairių daiktų už beveik 2 tūkst. litų bei suniokojo bute buvusius daiktus. Todėl jam teks atsakyti ir dėl vagystės bei turto sugadinimo.

Kaltinamąjį aktą byloje surašęs bei valstybinį kaltinimą teisme palaikysiantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Jurijus Petuchovas sako, jog teismo psichiatrijos ekspertai įtariamąjį pripažino pakaltinamu, jam gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.