Jeigu atostogų metu neplanuojama tik gulėti paplūdimyje ir tūnoti viešbučio teritorijoje prie baseino gurkšnojant kokteilį, – idealus pasirinkimas yra kelionė į Ispanijos Maljorkos salą. Vos sutemus Maljorka atgyja, jos kurortai, pavyzdžiui, Magalufas, Arenalis ir Palma – vietos, kur vyksta karščiausias veiksmas. Per metus salą aplanko milijonai turistų. Daugiausia jų atvyksta iš Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Rusijos ir kitų šalių.

Viena įspūdingiausių vasaros švenčių saloje, pritraukianti gausybę žiūrovų ir dalyvių, yra religinė La Verge del Carme šventė. Ši, turbūt didžiausia šalies pakrančių miestelių fiesta, minima liepos 15–16 dienomis. Ji pradedama naktinėmis mišiomis bažnyčioje, po kurių vietiniai iškilmingai neša mergelės, žvejų globėjos, statulą į išpuoštą valtį ir ją išplukdo į jūrą. Paskui ją plaukia ir gėlėmis bei dekoracijomis išdabinti žvejų laiveliai ir turistų jachtos. Po tokių tapybiškų nakties vaizdų dieną visi susirinkusieji dainuoja ir šoka tiesiog gatvėse, o mieste skambanti muzika ir skanumynų bei rankdarbių mugės pabaigia liepos 16-ąją.

Maljorkos sala dėl skirtingų tipų kurortų ir viešbučių patinka įvairiems žmonėms, tačiau ypač tinka jaunimui ir aktyviems žmonėms: „Dėl aktyvaus naktinio gyvenimo ir įvairiausių vos ne kasdien vykstančių švenčių Maljorka yra aktyvių atostogų kryptis, – pasakojo tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Produkto skyriaus vadovė Dagnė Klingaitė. – Įdomu tai, kad lietuviai ten vyksta švęsti ir mūsų tradicinių švenčių – Joninių, Žolinės, nes jos ten švenčiamos kiek kitaip.“

Per Jonines, kitaip dar vadinamas Ugnies naktimi, žmonės šokiais, dainomis ir gausybe fejerverkų išpuoštose miestų gatvėse triukšmingai pažymi trumpiausią vasaros naktį. O Žolinė yra garsiausia šventė ne tik Maljorkoje, bet ir visoje Ispanijoje. Miestelių gatvėse vyksta įvairūs pasirodymai, spektakliai ir žaidimai, gatvės muzikos festivaliai, viliojantys žmones pramogauti iki pat paryčių.

„Toks Maljorkos populiarumas vasarą visai nestebina. Nepaisant to, kad saloje oro sąlygos geros ištisus metus, geriausia ten vykti būtent šiltuoju metų laiku, nes Maljorkos saulė nėra svilinanti, o gaivos suteikia nuolat pučiantis švelnus vėjas“, – teigė D. Klingaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)