"Daug pažadėti Vyriausybė mums negalėjo, bet kažkaip padėti bandys",- po susitikimo žurnalistams sakė A.Sabonis. Anot jo, vienas Vyriausybės pažadų - kitąmet suteikti savo garantijas Kaune jau kelerius metus nepabaigiamai statyti krepšinio salei.

"Nei "Žalgirio" klubas, nei Sabonio krepšinio mokykla neturi nuosavos bazės, esame priversti nuomotis svetimą salę",- sakė M.Plūkas.

Paklaustas, ar jis pats negalėtų finansuoti salės statybos, JAV profesionalioje krepšinio lygoje - NBA - žaidęs A.Sabonis atsakė, kad jis "papildo, kiek gali, bet vienas nepajėgia".

"Tai yra bendras reikalas, valstybės ir visų mūsų, aš juk ne sau čia darau",- paaiškino Lietuvos krepšinio žvaigždė, kelerius metus žaidęs už Portlando "Trail Blazers" krepšinio klubą. Kol kas jis nežada ir savo fizinėmis jėgomis papildyti itin nesėkmingai šiuo metu rungtyniaujančio "Žalgirio".

"Kur aš čia padėsiu - reikia bent tris mėnesius ruoštis, kad pasiektum formą. Šiais metais jau nieko nebus",- sakė A.Sabonis. Krepšininkai Vyriausybės taip pat prašė pataisyti paramos kultūrai ir sportui įstatymą, kuris, anot M.Plūko, šiuo metu "visiškai neskatina verslininkų remti" sportą.

A.Brazauskas pažadėjo atsižvelgti į pasiūlymą, kad sportą ar kultūrą parėmusiems verslininkams labdaros suma būtų užskaityta kaip pelno mokestis.

Tačiau premjeras negalėjo pažadėti, ar "Žalgiriui" bus išmokėti Gedimino Vagnoriaus konservatorių Vyriausybės prieš kelerius metus skirti pinigai.

1999 metų pavasarį, Kauno "Žalgiriui" laimėjus Eurolygos krepšinio čempionatą, komandai buvo paskirta, tačiau neišmokėta 5 ,3 milijono litų. Anot M.Plūko, "neįvykdytas pažadas skirti pinigų yra viena finansinės "Žalgirio" krizės priežasčių".

"Įtraukėme juos į savo biudžetą, planavom pasirašant kontraktus, todėl dabar turime finansinę skylę",- sakė M.Plūkas. Tačiau šios G.Vagnoriaus skolos dabartinė Vyriausybė grąžinti nežada, nes situaciją įvertinusi Finansų ministerija tokių galimybių nerado, sakė premjero patarėjas Arvydas Juozaitis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją