„Dažnai vyrai, grįžę namo iš kelionės, sako: kelyje sutikau 3 ožius, 7 durnius ir 2 idiotus – nepamini nei vienos moters. Štai ir atsakymas, kokie vyrai vairuotojai, žiūrint jų pačių akimis. Dažniau eismo taisyklių, be abejonės, laikosi moterys. Jos yra kruopštesnės, bailesnės, vengia rizikos, nėra tokios agresyvios. Manau, kad vyrai dažniau sukelia avarines situacijas būtent dėl savo testosterono, dėl savo charakterio“, – teigė R. Mikelkevičiūtė, palaikanti vairuojančias moteris.

Anot jos, moterys lėčiau priima sprendimus, vyrai – priešingai, nori pasipuikuoti, lenktyniauti ir būti pirmi.

Kalbos, esą moterys yra blogesnės vairuotojos nei vyrai, Rūtai primena anekdotus apie blondines. Ji sako, kad dalis vairuotojų vyrų „yra idiotai“.

„Aš manau, kad vairuoju gerai. Kartais važiuoju ir sakau: nu tikrai diedas vairuoja. Bandai persirikiuoti į kitą eilę, randi tarpą, kurio tikrai pakaktų, vos pamato vyriokas, kad nori persirikiuoti, specialiai padidina greitį. Moterys taip niekada nesielgia. Jos galbūt labiau išsiblaškiusios, už vairo gali atlikti gausybę dalykų – pasidažyti lūpas, kalbėti telefonu, nors to daryti negalima, pamerkti akį šalia važiuojančiam simpatiškam vairuotojui“, – patirtimi dalijosi TV laidos vedėja.

Psichologė Genovaitė Petronienė sutinka su R. Mikelkevičiūtės nuomone, kad vyrams kelyje pažaboti jėgą nėra lengva. Ji pastebi, jog daugėja neatsargiai vairuojančių moterų.

G. Petronienė tikino, kad vyrų demonstruojama drąsa kelyje dažniausiai yra nereikalinga: „Neetiškiau kelyje elgiasi, žinoma, vyrai, nors daugėja ir tokių moterų. Tai susiję su primityviu požiūriu į vyriškumą – vyras gali leisti sau pykti, kovoti, demonstruoti jėgą, konkurenciją ir drąsą kai to visai nereikia. Kantrybė vyrų pasaulyje irgi nėra vertybė. Lenkdami ir keikdami kitus vairuotojus, o ypač vairuotojas, kai kurie vyrai kelyje įrodinėja savo vertę.“

Lietuvos kelių policijos tarnybos Veiklos organizavimo skyriaus vyresniojo specialisto Vigando Imbraso pateikti statistiniai duomenys – moteriškos lyties vairuotojų pusėje. Pernai 222 eismo įvykiuose žuvo žmonės, 36 iš jų sukėlė moterys. 2010 m. įvyko 260 avarijų, nusinešusių žmonių gyvybes. Jas sukėlė 222 vyrai ir 38 moterys.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, pernai eismo įvykiuose žuvo 297 žmonės – iš jų 82 moterys. 2010 m. avarijose žuvo 226 vyrai ir 73 moterys.