„Šiam projektui įgyvendinti bus reikalinga įvairių sričių specialistų ir verslo atstovų pagalba. Skaičiuojama, kad investicijos į regioninį Visagino atominės elektrinės projektą gali siekti iki 5 mlrd. eurų. Praėjusiais metais atliktas vertinimas parodė, kad tinkamai pasirengęs vietinis verslas gali pretenduoti į darbus, kurių vertė iki 30 proc. visos AE projekto vertės, o tai yra apie 4 mlrd. litų“, – Ministro pirmininko tarnybos pranešime spaudai teigė A.Kubilius, penktadienį besilankantis Zarasuose.

A.Kubilius priminė, kad praėjusiais metais atliktas vertinimas parodė, kad tinkamai pasirengęs vietinis verslas galėtų pretenduoti į darbus, kurių vertė iki 30 proc. visos projekto vertės, o tai yra apie 4 mlrd. litų.

Pasak premjero, didžioji dalis šių investicijų "bus įdarbinta" regione, kuriam priklauso ir Zarasai.

Atominės projekto kritikai savo ruožtu teigia, jog investicijos į atsinaujinančią energetiką būtų efektyvesnės. Lietuvos žaliosios politikos instituto vadovas, buvęs šalies prezidentės patarėjas Linas Balsys anksčiau teigė, jog investavus į energetiką iš atsinaujinančią šaltinių ar į biokurą, Lietuvoje galima būtų sukurti 10 tūkst. nuolatinių darbo vietų, o Visagino atominėje elektrinėje, jei ji bus pastatyta, - tik 3000, iš jų Lietuvos specialistams - apie pusę.

Lietuva su Latvija, Estija ir Japonijos "Hitachi" tikisi iki 2020 metų pastatyti naują atominę elektrinę šalia nebeveikiančios Ignalinos AE, kuri galutinai uždaryta 2009 metų pabaigoje. Vyriausybė planuoja, kad naujos jėgainės statyba prasidės 2015-2016 metais, o 2020-2022 metais ji jau galėtų gaminti elektrą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją