Pasak Izraelio saugumo pajėgų, lėktuvų atakos taikiniu buvo "Hizbollah" kovotojų pozicijos Libane.

Jungtinių Tautų (JT) šaltiniai Beirute patvirtino, kad žuvo prancūzų tautybės JT Libano stebėtojų grupės (OGL) pareigūnas, o dar vienas darbuotojas buvo sužeistas. Tačiau kol kas neaišku, per kurį incidentą JT pareigūnas žuvo. Minėta tarptautinė grupė stebi, kaip Libanas ir Izraelis laikosi paliaubų.

Tuo tarpu Libano saugumo pajėgos praneša, kad Izraelio kariuomenė apšaudė namus netoli Šeba farms vietovės, o sraigtasparniai šaudė į taikinius gatvėse, įskaitant mokyklą Kafarkelos kaime.

Arabų televizijos stotis "Al Jazeera" paskelbė, kad per ankstesnį "Hizbollah" surengtą išpuolį žuvo vienas Izraelio kareivis ir trys buvo sužeisti. Libano saugumo pajėgos skelbia, jog dviejų kareivių būklė yra kritiška.

Izraelis teigia, kad per sprogimą pasienyje, kurį greičiausiai sukėlė pakelės bomba, buvo sužeisti du kareiviai. Dar vienas incidentas įvyko Šeba farms vietovėje, grupuotės "Hizbollah" kovotojams paleidus raketą į Izraelio kariuomenės automobilį.

Libano ir Sirijos teigimu, Šeba farms priklauso Libanui. Tuo tarpu Jungtinės Tautos šią teritoriją vadina Izraelio okupuotomis Sirijos žemėmis.

Izraelis iš Pietų Libano pasitraukė 2000 metais, po 22 metus trukusios okupacijos ir didelio "Hizbollah" spaudimo. Tačiau nuo to laiko šiame regione vis pasitaiko naujų susirėmimų.

Izraelio pajėgų atstovas spaudai teigė, kad puolimas iš oro buvo surengtas reaguojant į islamistų išpuolį. Pajėgos, jo teigimu, atakavo tris joms žinomas "Hizbollah" operacijų vietas.

Grupuotė "Hizbollah" skelbia, kad jos sekmadienį surengtas išpuolis prieš Izraelio postą yra "švento karo, skirto išlaisvinti Šeba farms", dalis. Ji paneigė, jog išpuolis galėjo turėti kokį nors politinį atspalvį.

Sekmadienį įvykdytas išpuolis yra pirmasis Libane nuo 2004 metų liepos mėnesio, kai "Hizbollah" kariai pasienyje nukovė du Izraelio karius ir neteko vieno savo kovotojo.