Tuo tarpu VTEK išplatintame pranešime teigiama, kad valstybės kontrolė pavedė komisijai spręsti V.Andriulio atsakomybę už išeitinės išmokos paskyrimą. Komisija kreipėsi į V.Andriulį, prašydama pareikšti nuomonę bei siūlymus dėl Valstybės kontrolės rekomendacijų, o Seimo Teisės departamento paprašė pareikšti nuomonę dėl susidariusios situacijos atitikimo teisės aktų reikalavimams.

Todėl, pasak A.Meškausko, jo iniciatyva nėra skundas ir reakcija į spaudoje pasirodžiusią informaciją dėl 5 tūkst. litų premijos, kurią jis paskyrė sau.

VTEK išplatintame pranešime teigia gavusi raštą iš Valstybės kontrolės, kuriame nurodyta, kad audito metu nustatyta, jog tuometinis komisijos pirmininkas V. Andriulis išleido įsakymus, pagal kuriuos jam ir iš komisijos nario pareigų atleistam Antanui Dapšiui, pasibaigus kadencijai, buvo išmokėta 14 246,88 litų. A.Dapšiui priskaičiuota 1824,56 Lt išeitinė išmoka, o V.Andriuliui – 12 422,32 Lt išeitinė išmoka.

Valstybės kontrolės rašte taip pat nurodyta, kad dėl neteisėtai išmokėtų išeitinių išmokų komisijai padaryta 14 246,88 Lt materialinė žala.

V.Andriulio nuomone, jis pagrįstai pats sau ir A.Dapšiui paskyrė dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitines išmokas. V.Andriulis paaiškino, kad tokį sprendimą priėmė remiantis Darbo kodekso nuostatomis.

Komisijos nariai nėra valstybės tarnautojai, jiems Valstybės tarnybos įstatymas netaikomas. Komisijos narių atleidimo iš einamųjų pareigų pagrindinėje darbovietėje tvarkos ir sąlygų nereglamentuoja jokia teisės norma.

Neoficialiais duomenimis, buvusį VTEK vadovą A.Meškauskas laiko vienu asmenų, kurie žiniasklaidai galėjo perduoti informaciją apie premiją.