Milijonams britų sunku sukurti šeimą ir įsigyti būstą.

Dauguma kaltina mažas pajamas, dideles nekilnojamojo turto kainas, sudėtingas paskolų gavimo sąlygas bei sunkumus, siekiant ilgalaikių gyvenimo tikslų.

Tyrime dalyvavo 1000 40 m. britų. Paaiškėjo, kad dauguma, sulaukę 31 m., tikisi per metus uždirbti 30 tūkst. svarų, o realybėje šį planą įgyvendino tik 29 proc.

Taip pat paaiškėjo, kad dauguma suaugusiųjų nori jau sulaukę 27 m. turėti namą ar butą, bet 32 proc. įžengę į ketvirtą dešimtį tebesinuomoja būstą.

Dauguma sakė norintys sukurti šeimą 28 m. 38 proc. apklausos dalyvių beveik sulaukę 40-ies šeimos dar neturėjo. 13 proc. apklaustųjų netgi dirbo ne visą darbo dieną.

Tyrimą inicijavusi Tracy Fletcher teigė: „Augant atrodo visiškai aišku, kada reikia iškelti vestuves, kada įsigyti naują namą ar susilaukti pirmagimio. Nors dauguma pasiekia minėtų tikslų įžengę į trečią dešimtmetį, kiti įžengia į ketvirtą ar net į penktą dešimtmetį, kol įgyvendina savo sumanymus.“

Ji pridūrė, kad daugeliui tikslų pasiekti reikia pinigų, o „žmonės negali sau leisti įsigyti namo ir džiaugiasi apskritai turėdami darbą ar galėdami nusipirkti automobilį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)