"Kiek žinau, J. Liaudanskas jau nebedirba tose pareigose, kurias užėmė", - teigė G. Furmanavičius, tačiau jis pridūrė dar nežinąs visų J. Liaudansko pasitraukimo detalių.

FNTT atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė Eltai trečiadienį patvirtino, jog pastaruoju metu FNTT patarėju dirbęs J. Liaudanskas atleistas iš šių pareigų nuo gruodžio 17 d. jam pačiam prašant. FNTT J. Liaudanskas teišdirbo vos kelis mėnesius.

Žiniasklaidoje anksčiau buvo skelbta, kad aukščiausių šalies vadovų nepasitikėjimą užsitraukusį J. Liaudanską ketinta skirti vadovauti Europos Sąjungos lėšas kontroliuosiančiam Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos padaliniui. Paaiškinti J. Liaudansko priėmimo į FNTT aplinkybes tuometinio vidaus reikalų ministro Virgilijaus Bulovo yra prašęs ir Prezidentas Valdas Adamkus.

Neoficialiomis žiniomis, J.Liaudansko "perėjimai " iš vienos tarnybos į kitą gali būti susiję su siekiais gauti didesnę pareigūno valstybinę pensiją. J. Liaudanskui atėjus dirbti į FNTT, jis formaliai grįžo ir į vidaus tarnybą, iš kurios anksčiau buvo pasitraukęs, t.y. jis vėl tapo pareigūnu. J. Liaudanskui išėjus į pensiją, dabartinė jam priklausanti pareigūno valstybinė pensija būtų skaičiuojama nuo paskutinį mėnesį jo gautų pajamų.

J. Liaudanskas skandalingai pagarsėjo tuomet, kai nesėkmingai bandė inicijuoti Policijos generalinio komisaro Vytauto Grigaravičiaus atleidimą iš pareigų bei metė įtarimų šešėlį ant Seimo Pirmininko Artūro Paulausko, viešai pasiūlydamas pasidomėti, kokios jėgos stovi už Seimo Pirmininko nugaros.

Buvęs vidaus reikalų ministras V. Bulovas, dabar paskirtas vidaus reikalų viceministru, anksčiau ne kartą yra kalbėjęs apie ketinimus atleisti J. Liaudanską iš pareigų, tačiau šių ketinimų neįvykdė.