Kartu su orkestru M. Gražinytė parengė solidžią simfoninę programą, kurioje dominuoja Liudvigo van Beethoveno kūriniai. Koncerte skambės Simfonija nr. 6 F-Dur, op. 68, kartu su pianiste Indre Petrauskaite orkestras atliks Koncertą fortepijonui ir orkestrui nr. 4 G-Dur. Programoje išgirsime ir lietuvių kompozitorės Ramintos Šerkšnytės kompoziciją “Mažojo princo pasaka”.

Dirigentė Mirga Gražinytė studijavo Graco muzikos ir vaizduojamojo meno akademijoje, Bolonijos muzikos konservatorijoje, dabar studijas tęsia Leipcige ir Ciuriche. Dirigentė ne kartą dalyvavo meistriškumo kursuose pas tokius meistrus kaip H. Blomstedą, S. Parkmaną ir kitus. Giriama už dinamiką, gilumą ir neeilinį talentą, ji tapo dirigavimo seminaro “Bethoveno kūrinių dirigavimo menas”, kurį vedė legendinis Vokietijos dirigentas Kurtas Masuras, atradimu.

M. Gražinytė dirigavo Bonos Bethoveno, Vidurio Vokietijos radijo, Vakarų ir Pietų Vestfalijos, Heidelbergo filharmonijos orkestrams. 2011 m. jaunoji dirigentė pradėjo dirbti Heidelbergo teatro antraja kapelmeistere. Pirmuoju savarankišku dirigentės darbu šiame teatre tapo meksikiečių kompozitorės Marcelos Rodriguez kamerinės operos „La Cartas de Frida” apie žymiąją tapytoją Fridą Kahlo pasaulinė premjera.
2007 m. M. Gražinytė pelnė pirmą vietą chorų dirigentų konkurse Budapešte, 2008 m. tarptautiniame dirigavimo konkurse Stavangeryje, Norvegijoje – trečią vietą. 2011 m,. pabaigoje, Leipcige, 5-ajame visos Vokietijos aukštųjų muzikos mokyklų orkestrinio dirigavimo konkurse M. Gražinytė pelnė antrąją vietą ir specialų Vidurio Vokietijos radijo simfoninio orkestro prizą.

Tarptautinių konkursų Lietuvoje, Italijoje, Latvijoje, Kanadoje laureatė pianistė Indrė Petrauskaitė baigė Londono Karaliskąją muzikos akademiją ir toliau tęsė studijas Guildhallo muzikos ir dramos mokykloje pianistė surengė solo ir kamerinės muzikos rečitalių, taip pat koncertavo su „London soloists" ir Karališkosios muzikos akademijos orkestrais.

Dalyvavo Santandero (Ispanija) ir Pažaislio festivaliuose. Nuolat bendradarbiauja su Vilniaus kvartetu, pianistė ne kartą koncertavo su Lietuvos valstybiniu simfoniniu ir nacionaliniu simfoniniu bei Lietuvos kameriniu orkestrais. Taip pat grojo su Helmutho Rillingo diriguojamu Štutgarto Bacho akademijos jaunimo orkestru. Kaip solistė koncertavo Vilniaus, Rygos, Sankt Peterburgo filharmonijų salėse.

Koncertų ciklą “Diriguoja jaunieji” vasario 19 d. kartu su Kauno apskrities J. Naujalio muzikos gimnazijos mokiniais pradėjo dirigentas Ričardas Šumila. Trečiasis ciklo koncertas įvyks kovo 23 d. Prie orkestro pulto išvysime maestro Juozo Domarko studentą Modestą Barkauską, solistas Motiejus Bazaras (fortepijonas).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją