Grupė įtūžusių graikų advokatų primygtinai tvirtina, kad Aleksandras Makedonietis buvo heteroseksualus, ir dabar rimtai svarsto galimybę paduoti į teismą priešingos nuomonės besilaikančius filmo režisierių Oliverį Stone'ą bei kino studiją "Warner Bros".

"Mes nesakome, kad esame nusistatę prieš gėjus, tačiau manome, jog kino kompanija turėtų aiškiai žiūrovams nurodyti, kad šis filmas yra grynas prasimanymas ir iš tikro neatskleidžia Aleksandro Makedoniečio gyvenimo", - 25 advokatų grupės vardu sakė Janis Varnakosas.

Grupė išsiuntė neoficialų raštą, kuriame reikalaujama, kad kino kompanija titruose įrašytų, jog filme pateikiami faktai yra pramanyti.

Nors nei pats J.Varnakosas, nei jo kolegos epo dar nematė, jie teigia surinkę pakankamai įrodymų, leidžiančių manyti, kad juostoje yra "nederamų užuominų" apie Aleksandro Makedoniečio seksualinį gyvenimą.

Pasak J.Varnakoso, O.Stone'as turi teisę laisvai reikšti savo nuomonę, tačiau žiūrovai taip pat turi teisę žinoti, kad režisierius "klastoja istoriją".

"Mes negalime ateiti ir sakyti, kad (buvęs Jungtinių Valstijų) prezidentas Johnas F.Kennedy buvo krepšinio komandos "Los Angeles Lakers" gynėjas, tad ir "Warner" negali ateiti ir sakyti, kad Aleksandras Makedonietis buvo gėjus", - pridūrė graikų advokatas.

Epas "Aleksandras Makedonietis" Amerikos kino teatruose pradedamas rodyti lapkričio 24 dieną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją