A. Kubilius ir G. Steponavičius diskiniu pjūklu perpjovė metalinę simbolinę atidarymo juostą.

„Turbūt simboliška, kad parodą pradėjome nuo labai paprasto ir žemiško darbo – perpjauti metalo konstrukciją. Tai pabrėžia, kiek svarbios yra visos žinios, visos profesijos ir visi gebėjimai. Gyvename ir gyvensime XXI amžiuje, kuriame žinios ir kaip pjauti metalą, ir kaip tyrinėti pačią metalo konstrukciją, ir kaip kurti visiškai naujus produktus, visiškai akivaizdu, bus tik svarbesnės ir svarbesnės“, - kalbėjo A. Kubilius.

Pasak A. Kubiliaus, XXI amžius bus vis didesnės kaitos ir greitesnės globalios konkurencijos amžius. „Kiekvieno iš mūsų, mūsų šalies sėkmė remsis tik tuo, kiek mes būsime pasiruošę tokiai greitai kaitai ir kiek mes būsime pasiruošę tokiai globaliai konkurencijai“, - sakė premjeras.

Jo teigimu, iššūkių nebijosime juos gerai pažindami. Premjero nuomone, tai padaryti galima suvokus, kad XXI amžiuje mokytis ir studijuoti reikia visiems – ir jaunesniems, ir vyresniems.

Svajojo būti ir vairuotoju, ir kosmonautu

„Vaikystėje norėjau būti viskuo. Dabar net sunkiai atsimenu – ir vairuotoju, ir kosmonautu norėjau būti, generolu“, - po parodos atidarymo žurnalistams prasitarė A. Kubilius.

Jis prisipažino diskiniu pjūklu dirbęs pirmąkart. „Buvau šiek tiek išsigandęs, kas čia per daiktas, bet pavyko“, - sakė A. Kubilius.

Premjeras pasakojo studijas rinkęsis blaškydamasis tarp fizikos ir filologijos (A. Kubiliaus tėvas Vytautas buvo garsus filologas – DELFI). A. Kubilius tvirtino nesigailėjęs, kad galiausiai pasirinko fizikos studijas.

„Manau, svarbiausia, kad jiems akys degtų renkantis, ką toliau daryti. O gyvenimas viską sudėlioja savo vaga – bet svarbu, kad akys degtų visą gyvenimą“, - į DELFI klausimą, į ką jaunimui atkreipti dėmesį renkantis studijas, atsakė A. Kubilius.

Iki šeštadienio truksiančioje studijų mugėje dalyvauja 120 mokymo įstaigų: visi Lietuvos universitetai ir dauguma kolegijų, profesiniai mokymo centrai, amatų mokyklos, kalbų kursus rengiančios, tarptautinių programų organizacijos. Savo studijų programas pristato ir mokymo įstaigos iš užsienio.

______________