Jų buvo pilna ore, gatvių medžiuose, skėriai daužėsi į langus, tūpė ant automobilių. Žmonės su pasišlykštėjimu trypė juos ar bėgo slėptis į pastatus.

Beveik 8 cm rausvi skėriai (tokie būna dar nesubrendę jaunikliai) atkeliavo iš gretimos Libijos, prieš tai jau kelis mėnesius niokoję laukus Centrinėje ir Vakarų Afrikoje. Tačiau Egipte, specialistų nuomone, didelės žalos jie neturėtų pridaryti.

"Juos neša stiprūs vėjai. Sprendžiant pagal dabartines klimato sąlygas, jų antplūdis netruks ilgai. Oro temperatūra nėra jiems palanki", - sakė Jungtinių Tautų Maisto ir žemės ūkio organizacijos skėrių specialistas Christianas Pantenius.

Pasak jo, skėriai nebūna ėdrūs, kai temperatūra yra žemesnė nei 30 laipsnių Celsijaus. Meteorologų prognozėse artimiausiomis dienomis Kaire nebus daugiau kaip 25 laipsniai.

"Atrodo, kad dauguma vidutinio didumo būriais atneštų skėrių žus arba bus nunešti toliau į pietus", - aiškino C.Pantenius. Jis pridūrė, kad dėl skėrių pavojaus jau nerimaujama Saudo Arabijoje ir Sudane.

Skėrių būrius vėjas jau nunešė iš Šiaurės Afrikos iki Kipro. Šie vabzdžiai gali susitelkti į kelių dešimčių milijonų būrius ir aprėpti šimtus kvadratinių kilometrų.

Skėriai Šv. Rašte laikomi viena iš dešimties Dievo rykščių, kuriomis buvo baudžiami egiptiečiai, kol jų faraonas nepaleido iš vergijos žydų.